De zomer is nog niet helemaal gedaan, maar van één ding zijn we zeker: de herfst komt eraan. Een seizoen dat weer heel nieuwe mogelijkheden biedt om op ontdekking te gaan, ook met de (klein)kinderen. Ideetjes nodig voor zo’n herfstreis? Wat dacht je van deze kindvriendelijke trips tijdens de herfstvakantie.

Griezelen aan zee

doen met de kleinkinderenIn Reigersnest (Koksijde) kunnen (groot)ouders en (klein)kinderen terecht voor gezellige griezeligheid. Of moeten we zeggen: griezelige gezelligheid? Er zijn griezelthema’s, een vernieuwde binnenspeeltuin en een gratis en vrijblijvend animatieprogramma.

Griezelplezier met oma en opa: midweek aan vol- of halfpension. Een weekend of volledige week buiten de themaweek zijn ook mogelijk.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 5 procent spaarkorting

Tip: Trek het weekend van 11 tot 13 oktober 2019 naar Reigersnest en betaal maar 50 euro per persoon. Kinderkorting tot 100 procent!

Herfstig actief in De Bosberg

Waar kan je in de herfst beter zijn dan in het bos? De blaadjes, de noten, de paddenstoelen… veel te zien, te ontdekken én te voelen. De Bosberg in Houthalen (Limburg) biedt dan ook fun in het bos met een speelbos, avonturenspeeltuin en dichtbij een blotevoetenpad. Slecht weer? Er is ook een overdekt zwembad, een recreatiezaal, filmzaal en kinderspeelruimte.

De midweek voor oma’s en opa’s heeft ook nog enkele leuke extra’s, zoals een welkomstdrankje en activiteiten.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 5 procent spaarkorting én 3+1 gratis bij boeking van een midweek in vol- of halfpension.

Leuk om te weten: Bokrijk ligt in de buurt en ook daar krijg je rechtstreekse korting: 50 procent aan de kassa!

Op ontdekking in de natuur rond de Kemmelberg

weekend gezinOp ontdekking in en rond de Kemmelberg tijdens het eerste weekend van de herfstvakantie: dat kan met het natuurweekend in De Lork. De zoektochten, wandelingen en spellen kunnen aangepast worden aan kleuters of jonge kinderen. Een leuke manier om samen actief te zijn én het Heuvelland te ontdekken.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 10 euro per persoon.

Culturele wandelingen in Rome

Mag het actief, cultureel en iets verder zijn? Trek met (klein)kinderen vanaf 11 jaar naar Rome. Al wandelend en fietsend wordt de stad verkend in al zijn glorie: de oude binnenstad, Via Appia en de catacomben, het oude Joodse ghetto enzovoort. Trek goede schoenen aan: er worden heel wat kilometers afgelegd!

Deze herfstreis is enkel toegankelijk voor leden van de Gezinsbond en zelf uitgestippeld door Gezinssport Vlaanderen. Alle informatie vind je hier.

Eens zien hoe het eraan toe gaat? Bekijk het fotoalbum van de vorige editie van deze reis (2017)

Naar een familiepark

Zowel bij Center Parcs, Landal Green Parks als Sunparks krijg je 4 procent spaarkorting op het huurbedrag (exclusief reserveringskost en extra’s).

Tip: verdien tijdelijk 5 procent spaarkorting bij een boeking in de maand september bij Center Parcs.

Informatie over korting bij Center Parks

Jouw voordeel bij Landal GreenParks

Met korting naar Sunparks

 

Liever weg buiten de vakanties, zonder (klein)kinderen?

Bij Gezinsvakanties.be vind je een waaier aan begeleide reizen, waaronder:

*Een trip naar Jeruzalem en Tel Aviv
*Rondreizen in Duitsland, Spanje, Italië en Dubai
*Nog genieten van een streepje zon in Griekenland, Tenerife of Andalusië
*Liever actiever met de wandel- en fietsvakantie in Slowakije
*Op ontdekking naar Guatemala en Honduras, China en Jordanië
… en nog veel meer

Ideale bestemmingen voor een zalige herfstreis!

Leden van de Gezinsbond krijgen 40 euro korting per persoon. Hou de site of de ledenbijlage in De Bond in het oog voor vroegboekkortingen!

Hou onze Facebookpagina, nieuwsbrief of grootoudersnieuwsbrief in de gaten voor uitstapjes tijdens de herfstvakantie (online in oktober).

Gepubliceerd op: 01/09/2019, laatste update op: 01/10/2019

Tags: , , , ,