Herfst! Het seizoen van paddenstoelen, tv-dekens, springen in plassen en warme chocomelk. Een heerlijk seizoen om te ontdekken met je kleinkind.

Op zoek naar ideeën om iets te doen met de kleinkinderen? Wat denk je van deze:

1) Samen in de keuken

Pompoensoep maken of een appelcake bakken: de geuren alleen al brengen iedereen in vervoering. Samen aan iets werken zorgt voor verbondenheid en de creatie, die smaakt nog zo lekker!

2) Op wandel

Elke reden om naar buiten te trekken is een goede reden, maar in de herfst is nog meer dan anders te ontdekken. Tel paddenstoelen, verzamel de mooiste blaadjes, kastanjes en eikels. Of waarom geen blotevoetenpad ontdekken? Na een regenbui (op een niet te koude dag) dubbel zo plezant!

Heeft je kleinkind wat meer aansporing nodig om te wandelen? Organiseer dan een herfstbingo: wie het eerst alle herfstvoorwerpen vindt, heeft gewonnen. Of neem de (loop)fiets mee.

3) Creatief met herfstbladeren

Het zou zonde zijn al die bijeengezochte bladeren niet te gebruiken! Met de mooiste kan je een plakcollage maken. Of je kan ze drogen, beschilderen en aan een lint bevestigen: nu heb je een mooie herfstslinger.

4) Groene vingers

Samen blaadjes harken of bloembollen planten: de meeste kinderen werken graag mee in de tuin. Extra voordeel: je krijgt zelf ook nog iets geschrapt van het to do-lijstje!

Lees ook: Met je kleinkind in de tuin: Gedeeld tuinplezier is dubbel plezant

5) Naar de pluktuin

In een pluktuin kan je zelf plukken wat je nodig hebt: appels, pompoenen, blauwe bessen, … er is vanalles mogelijk. Wat en tot wanneer kan geplukt worden, is erg soort- en weergebonden. Opzoeken en eventueel telefoneren voor je vertrekt, is aangewezen!

Nog op zoek naar een leuke uitstap in de herfstvakantie? Dit zijn enkele tips voor de herfstvakantie op een rijtje.

Ben je nog geen lid van de Gezinsbond? Dan loop je heel wat kortingen en voordelen mis. Lid worden kan hier. De Gezinsbond zet zich dagelijks in voor alle gezinnen, groot & klein!
Gepubliceerd op: 16/10/2018, laatste update op: 16/10/2019

Tags: , , , ,