Ontdek hier onze triptips in België en Nederland voor grote en kleine reizigers. Veel plezier in de Lage Landen!

Hallo Herentals

We starten onze tocht in het Neteland. Geen nood als je dat niet meteen weet liggen, Gezinssport Vlaanderen wijst wel de weg. Van 1 juli tot en met 30 september ben je meer dan welkom in Herentals om te wandelen, fietsen en te geocachen. Aan de hand van vragen, raadsels en puzzels leer je de historische hoofdstad van de Kempen beter kennen. Neem zeker de (klein)kinderen mee!

Hauben en hunebedden

Ook reportagemaker Arnout Hauben gaat richting purperen hei. Tijdens zijn tocht ‘Dwars door de Lage Landen.’ brengen de GroteRoutepaden hem van Oostende via de Kempen naar Limburg. Eenmaal over de grens volgt Arnout het Pieterpad.

Dankzij de praktische stapgids, uitgegeven bij Pelckmans, kan je de tocht van 900 kilometer zélf maken. Wandelkaarten leiden je naar kleine dorpen, grote steden en… hunebedden! Die prehistorische grafheuvels spreken alle leeftijden aan.

Beestig Boelbos

Arnout & Co stappen in totaal 37 etappes. Op dag 17 verkennen ze het Nationaal Park Hoge Kempen in Belgisch Limburg. Naast 12.000 ha natuurpracht en 440 km wandelpaden vind je er ook uitgesproken kindvriendelijke plekken zoals het Boelbos waar het heerlijk ravotten is. Via Lieteberg ontdek je het blotevoetenpad.

Straffe straatkunst

Zin om een stad eens met andere ogen te bekijken? Dan is straatkunst een goed idee!

In Ronse zijn er muurtekeningen van meesters zoals Kaatje Vermeire, Sabien Clement, Carll Cneut en sinds april ook van Pieter Van Eenoge. Allemaal winnaars van het tweejaarlijkse illustratorenfestival Picturale die kleur geven aan de binnenstad.

Stevige wandelaars trekken vast de Vlaamse Ardennen in waar het wandelnetwerk zopas een update kreeg. Ontdek het via deze website.

Voor klassiekers uit de stripwereld kan je in Brussel terecht en echte liefhebbers pikken in onze Belgische hoofdstad ook het Stripmuseum mee.

Hasselt is een van de pioniers in ‘street art’ en telt een honderdtal muurschilderingen. Maar ook Gent en Oostende staan al een tijd met stip op de straatkunstkaart.

LEES OOK > 12 reisgidsen die je België van een andere kant laten zien

Machtige middeleeuwen

Wil je het middeleeuwse Brugge herbeleven dan is Historium de aangewezen plek. Vergeet niet je ledenkorting te vragen! Korting krijg je ook als je met de kinderen via een belevingscircuit het indrukwekkende Concertgebouw van binnenuit wil leren kennen.

Verrassend veel

Rijkelijk veel tips voor Belgische trips vind je in ‘1000 plekken die je écht gezien moet hebben’ (Lannoo). Bladeren in het kloeke boek is al een beetje op reis zijn, waarbij niet te missen hotspots afwisselen met minder bekende plekken.

Met ‘Hidden Nederland’ (Luster) kan je op ontdekking bij onze noorderburen. Je krijgt tips voor vegetarische restaurants tot uitkijkposten voor een fenomenaal zicht op de wijde omgeving.

Origineel shoppen? In ‘Very Vintage’ (Luster) vind je inspiratie en 200 adressen voor vintage in de Lage Landen. Voor de ware natuurliefhebber is er ‘Into the Woods’ (Luster) met 25 bos- en natuurhuisjes in Noord en Zuid.

Wil je graag enkele reisgidsen aankopen? Neem dan zeker een kijkje op Standaard Boekhandel. Hier kan je online én met spaarkorting bovenstaande boeken bestellen. Nog meer triptips met korting vind je hier.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 25/04/2022, laatste update op: 03/06/2022

Tags: