Op zoek naar een ‘coronaproof’ gezinsuitstap waarbij je spel, mysterie, beweging én cultuur combineert? Neem dan deze zomer deel aan de zomerzoektocht van Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond. Dit jaar verkent deze wandel- en fietszoektocht Sint-Truiden, de bruisende fruitstad in Limburg. En ja, daar valt ook voor (klein)kinderen heel wat te beleven.

Niet helemaal overtuigd? Geen probleem! Wij geven je 5 redenen om aan te tonen dat deze uitstap met het gezin echt wel de moeite waard is.

1. Het invulboekje is prachtig

Met een leidraad, vragen, raadsels en foto’s leer je Sint-Truiden op een sportieve manier beter kennen. Naast de zoektocht staan er ook raadseltjes, spelletjes en een kleurplaat in het invulboekje. Geen kans voor kinderen om zich te vervelen!

2. De kinderzoektocht is gratis

… bij aankoop van een zoektochtenpakket (10 euro voor leden van de Gezinsbond, 15 euro voor niet-leden). De wandelzoektocht en de kinderzoektocht lopen parallel en kunnen perfect gecombineerd worden. Dubbel plezier!

3. De afstand is kindvriendelijk

De zomerzoektocht voor wandelaars is zo’n 4 kilometer lang: doenbaar voor kleine kinderen dus. Zeker omdat er gestopt, getuurd, gezocht en geschreven moet worden.

LEES OOK > 7 tips om te wandelen met je kleuter

4. Je leert een prachtige fruitstad kennen

Sint-Truiden heeft in ieder hoekje en kantje een verrassing in petto: rust en kalmte staan centraal, en er zijn heel wat plekjes te ontdekken met een historische achtergrond.

Sint-Truiden is de grootste monumentenstad van Limburg, met de abdij als grote trekpleister. Boven op de toren kijk je kilometers ver over het landschap uit, en de crypte is een verborgen stukje geschiedenis dat blijft boeien.

Ook het stadhuis met Belfort, dat is opgenomen op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO, en het Minderbroedersklooster zijn maar enkele pareltjes die je met de zomerzoektocht op eigen tempo kan ontdekken.

5. Je kan fietsend genieten van het landschap

Sint-Truiden is ook een fietsparadijs bij uitstek. Onze zomerzoektocht van ongeveer 30 km voert je al trappend langs eindeloze golvende plantages van fruitbomen, langs de ruïne in Brustem, de ‘galg’ en het ‘kapelleke’ van Helshoven, het kasteel van Hoepertingen en om te eindigen het domein ”t Speelhof’.

6. Je kan toffe prijzen winnen

Er vallen ook een heleboel prijzen te winnen: cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, weekendarrangementen, fietsen van het merk Minerva, boeken en andere mooie prijzen. Er is ook een superprijs voor wie deelneemt aan alle drie de zomerzoektochten.

Op de website van Gezinssport Vlaanderen vind je alle praktische informatie over de zomerzoektocht. Zin in nog meer bewegingsinspiratie? Neem dan een kijkje bij Familie Fit.

Foto: Toerisme Sint-Truiden

Volg ons ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 10/06/2020, laatste update op: 06/08/2020

Tags: ,