Op vakantie met de kinderen: je kijkt er enerzijds naar uit (tijd voor elkaar!) maar anderzijds kan de stress toeslaan. Want wat als ze zich vervelen en de vakantie vervelend maken?!

Een actieve vakantie kan dan een uitkomst bieden. Voor wie de kinderen weg krijgt van iPad, Nintendo of televisie toch… (Lukt dat niet zo goed? Lees dan deze tips om je kind van een scherm weg te krijgen!)

De voordelen van een actieve vakantie met kinderen:

1) Het kan samen

Veel sporten en activiteiten zijn geschikt (en leuk!) voor kinderen van alle leeftijden en ouders met verschillende niveaus van fitheid.

2) Je maakt gezamenlijke herinneringen

Je maakt herinneringen door samen iets te ondernemen, door samen op pad te gaan. Niet alleen door de activiteit op zich maar ook door hindernissen die moeten overwonnen of omdat iemand moet gemotiveerd worden om het te halen. Of die keer dat die broer zijn drankfles per ongeluk wegschopte! Dit zijn herinneringen die je samen kan ophalen en waar ook veel later nog van genoten kan worden.

3) Het schept een band

Wie samen iets beleeft, komt dichterbij elkaar. Je deelt de herinnering, zoals we al zeiden, maar het schept ook mogelijkheden om gesprekken te voeren en te achterhalen wie waar mee bezig is.

4) Ideaal om af te kickenactieve vakantie met kinderen rafting

De beweging vervoert extra zuurstof naar je hersenen, de inspanning zorgt dat je (even) aan niks anders kan denken. Ontstressen, afkicken van werk en het gewone leven: is dat niet waar het om gaat bij vakantie?

5) Je bent actief bezig

In beweging zijn is altijd goed, en in buitenlucht is het nog beter. Het zien van groen en natuur heeft een kalmerend effect en zorgt ervoor dat de vakantie extra deugddoend is.

Inspiratie opdoen

Klinkt goed? Super! Je hebt geen inspiratie? Niet erg. Via Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, kan je actief reizen.
De gewone sporten, zoals fietsen en wandelen, komen net zo goed aan bod als de meer avontuurlijke activiteiten, zoals een berg beklimmen of raften op een rivier.

Onze selectie voor een actieve vakantie met kinderen:

*Oostenrijk

actieve vakantie oostenrijkDe basis van de vakanties in Oostenrijk zijn bergwandelingen, uitgebreid met een tweedaagse huttentocht, spectaculaire tocht door een waterval, een zwembeurt in een meer, een rodelbaan, een alpacawandeling of een touwenparcours. Niet voor watjes dus!

Voor de zomervakantie staan er vier Oostenrijkreizen gepland, waarvan één exclusief voor eenoudergezinnen. Je kan aan deze reizen deelnemen met kinderen vanaf de leeftijd van 6 jaar, voor de bergwandelvakantie is de minimumleeftijd 7 jaar.

Klik hier voor prijzen en praktische informatie voor de vakanties in Oostenrijk.

*Italië

Te voet, met de boot, de fiets of de berglift verkennen we de adembenemende mooie natuur en cultuur rond het Gardameer. Daarnaast plannen we een uitstap naar het prachtige Verona en Limone en kan je heel wat watersporten uitoefenen op het Gardameer. Ook aan deze reis kunnen kinderen vanaf 6 jaar deelnemen, al is een goede stapconditie wel vereist.

Klik hier voor prijzen en praktische informatie voor de vakantie in Italië.

*Slovenië

Slovenië is verrassend groen en ongerept. Je vindt hier kalksteen grotten, bossen, watervallen, wijnakkers en middeleeuwse stadjes. We voorzien een actief programma met o.m. dagelijks een prachtige wandel- of fietstocht, bezoek aan de thermische baden, rafting op de Krka rivier, bezoek aan het adrenalinepark en golfinitiatie in Ototec, wandeling tot 250 m diep in de Kostanjevica grot, … Een niet te missen avontuur voor families met kinderen vanaf zes jaar!

Klik hier voor prijzen en praktische informatie voor de vakantie in Slovenië.

Ontdekt nog veel meer actieve vakantieformules voor volwassenen, gezinnen of 50-plussers in België, Nederland, Duitsland en Griekenland op de site of in de zomerbrochure.

Voordelig op vakantie!

Een vakantie met Gezinssport Vlaanderen is niet alleen waanzinnig leuk maar ook nog eens een stuk goedkoper voor leden van de Gezinsbond. Als lid geniet je van 30 euro korting vanaf het tweede kind en volgende kind(eren). En dit bovenop de vroegboekkorting van 15 euro/pp. bij reservatie vóór 1 april!

Nog geen lid van de Gezinsbond? Lees hier waarom dat een goed idee is!

Volg de laatste vakantietips ook via:

Tags: , , , ,