Op vakantie met de kinderen: je kijkt er enerzijds naar uit (tijd voor elkaar!) maar anderzijds kan de stress toeslaan. Want wat als ze zich vervelen en de vakantie vervelend maken? Een actieve vakantie kan dan een uitkomst bieden.

De voordelen van een actieve vakantie met kinderen:

1) Het kan samen

Veel sporten en activiteiten zijn geschikt (en leuk!) voor kinderen van alle leeftijden en ouders met verschillende niveaus van fitheid.

2) Je maakt gezamenlijke herinneringen

Je maakt herinneringen door samen iets te ondernemen, door samen op pad te gaan. Niet alleen door de activiteit op zich maar ook door hindernissen die moeten overwonnen of omdat iemand moet gemotiveerd worden om het te halen. Of die keer dat die broer zijn drankfles per ongeluk wegschopte! Dit zijn herinneringen die je samen kan ophalen en waar ook veel later nog van genoten kan worden.

LEES OOK > Thuis met de kinderen tijdens de zomervakantie: hoe pak je dat aan?

3) Het schept een band

Wie samen iets beleeft, komt dichterbij elkaar. Je deelt de herinnering, zoals we al zeiden, maar het schept ook mogelijkheden om gesprekken te voeren en te achterhalen wie waar mee bezig is.

4) Ideaal om af te kicken

De beweging vervoert extra zuurstof naar je hersenen, de inspanning zorgt dat je (even) aan niks anders kan denken. Ontstressen, afkicken van werk en het gewone leven: is dat niet waar het om gaat bij vakantie?

5) Je bent actief bezig

In beweging zijn is altijd goed, en in buitenlucht is het nog beter. Het zien van groen en natuur heeft een kalmerend effect en zorgt ervoor dat de vakantie extra deugddoend is.

LEES OOK > Toffe manieren om te bewegen met een baby of peuter

Inspiratie opdoen

Klinkt goed? Super! Je hebt geen inspiratie? Niet erg. Via Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, kan je actief reizen. De gewone sporten, zoals fietsen en wandelen, komen net zo goed aan bod als de meer avontuurlijke activiteiten, zoals een berg beklimmen of raften op een rivier.

Een vakantie met Gezinssport Vlaanderen is niet alleen waanzinnig leuk maar ook nog eens een stuk goedkoper voor leden van de Gezinsbond. Hou de vakantiepagina van Gezinssport Vlaanderen in de gaten en vraag op tijd de winter- of zomerbrochure aan.

LEES OOK > Op vakantie met Gezinssport Vlaanderen: ‘Mijn zoon vond die rotsen het hoogtepunt van de reis’

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 10/03/2018, laatste update op: 18/07/2022

Tags: , , , , ,