Heel wat reizen vielen vorig jaar in het water. Reisorganisatoren boden daarom coronavouchers aan die één jaar geldig waren. Reizigers keken er dus naar uit om dezelfde reis in het voorjaar van 2021 te maken. Door de geldende reisbeperkingen bleek het echter ook dan nog niet mogelijk. Sommige reisorganisatoren sturen nu een nieuwe coronavoucher op, maar moet je op dat aanbod ingaan?

Coronavoucher

Bij een annulering van je pakketreis tussen 20 maart en 19 juli 2020 moest je op basis van een ministerieel besluit een coronavoucher aanvaarden die minstens één jaar geldig was.

Bovendien was je toen als reiziger beschermd tegen een eventueel faillissement van de touroperator.

Opgelet: intussen zijn we een jaar verder. De regeling van 2020 geldt niet voor nieuwe reisvouchers die later uitgegeven zijn.

Nieuwe regeling

Wie voor 2021 een nieuwe pakketreis boekte die uiteindelijk toch niet doorging, heeft met andere annuleringsvoorwaarden te maken.

Als de touroperator de reis opnieuw geannuleerd heeft, kan hij je niet verplichten om een nieuwe voucher of omboeking te aanvaarden.

In dat geval heb je binnen de veertien dagen recht op een terugbetaling van de geannuleerde reis. Het is wel aan de reisorganisator om je op die mogelijkheid te wijzen.

Meer info

FOD Economie: news.economie.fgov.be (doorklikken naar ‘In het bezit van een coronavoucher? Dit zijn de regels’)

Dit artikel verscheen in augustus 2021 in De Bond, het ledenblad van de Gezinsbond. De Bond kan ook bij jou (gratis!) in de bus vallen. Het enige wat je hoeft te doen, is lid worden. Nieuwtjes en activiteiten van de Gezinsbond meevolgen kan ook via FacebookTwitter en Instagram.

Gepubliceerd op: 04/08/2021, laatste update op: 08/10/2021

Tags: , ,