Zo, de dag zit er weer op. Een drukke dag met thuiswerk, huiswerk of entertainment van de kinderen? Een dag waarin je niet kon of mocht gaan werken? In ieder geval, tijd voor wat me-time als de kinderen slapen. Een hapje, een drankje… en een fijne serie erbij! Maar wat nu je favoriete soap bijna op z’n einde loopt? Wat als je op Netflix even je ding niet meer vindt? Dan zijn er onze gratis webinars over opvoeden!

Heb je zin om je een avondje te laten inspireren, om misschien zelfs bij te leren? Heb je vragen rond een bepaald opvoedingsgerelateerd thema? Kijk dan zeker eens in ons aanbod webinars. Sinds het najaar van 2017 organiseert de Gezinsbond regelmatig webinars, die je ook gratis kan herbekijken.

Wat is een webinar?

Een live online lezing: je hoort en ziet de spreker en kan vragen stellen via de chat. Een lezing dus, vanuit je eigen huiskamer via internet op je pc, laptop, smartphone of tablet.

Binnenkort komen er een hele reeks nieuwe interessante webinars aan. In het kader van de Week van de Opvoeding slaan we de handen in elkaar met EXPOO en VOCK en maken van de maand mei een heuse webinarmaand.

Waar kan je nu al naar kijken?

Kan je zolang niet wachten? Je kan de webinars die in het verleden doorgingen ook herbekijken. Je zal zien, er is voor elk wat wils. Het voordeel is dat je dit op elk moment van de dag kan doen.

Een greep uit onze webinars over opvoeden

We lijsten graag nog even een aantal succesvolle webinars uit het verleden, met korte inhoud erbij, voor je op:

Babygebaren

Ook met baby’s die nog niet kunnen praten, kan je al communiceren. Met hun handen vertellen ze wat ze nodig hebben, wat ze zien en wat ze voelen. Babygebaren is een eenvoudige en praktische manier van communiceren die ook de taalontwikkeling en het zelfbewustzijn bevordert. Wil je meer weten? Kijk dan hier.

Wat je zegt, doet ertoe. Over verbindend communiceren met je kind. – Annelies Peeters

Omgaan met lastige situaties is eigen aan opvoeden. In die moeilijke momenten wil je dat het ongepaste gedrag van je kind zo snel mogelijk stopt. Vanuit onmacht gaan we dan straffen, eisen, dreigen.

In dit webinar zoeken we samen met jongerentherapeute Annelies Peeters naar een taal die voorbij straffen en belonen gaat. We reiken voorbeelden en praktische tools aan waarbij we aandacht hebben voor de gevoelens en behoeften van ouder én kind.

We dragen zorg voor de verbinding met jouw kind in deze lastige situaties. De opname kan je hier raadplegen.

Naar een afgestemd ouderschap – Jürgen Peeters

Wat hebben kinderen van ons nodig om uit te groeien tot zelfbewuste en zelfstandige volwassenen? Wat zijn helpende of belemmerende factoren in hun ontwikkeling? Hoe kunnen we richtinggevende autoriteit zijn, zonder autoritair te zijn?

Wat als we, voorbij de korte termijn gedragscontrole, focussen op de ontwikkeling van onze kinderen op langere termijn, en dit zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als sociaal vlak? Hoe kunnen we ons eigen onvermogen benutten als kans om zelf te groeien?

Jürgen Peeters, auteur van Kinderen zijn geen puppy’s, neemt je mee op weg naar afgestemd ouderschap. De voorbeelden die aangehaald worden zijn vooral gericht op kinderen tussen 3 en 12 jaar. Bekijk hier (wachtwoord WEB1118) de opname van het webinar.

Nood aan een babbel?

Wist je dat Annelies Peeters en Jürgen Peeters, en hun collega’s momenteel gratis online coachings aanbieden? Zijn er bepaalde zaken waar je , zeker nu, gedurende de corona crisis, mee zit, aarzel dan niet om hulp te zoeken.

Een puber in huis, hoe communiceer je ermee? – Bart Moens

Worden jouw onderhandelingsvaardigheden ook dagelijks op de proef gesteld door jouw puber in huis? Voer jij ook eindeloze discussies aan de keukentafel over helpen in het huishouden, uitgaan, geld, omgang met vrienden …?
Tijdens dit webinar krijg je praktische tips van Bart Moens (coach – www.ietsanderscie.be) om efficiënt te communiceren met je tiener tijdens deze stormachtige fase in hun ontwikkeling.

Ik denk er soms anders over. Communiceren als grootouder. – Bieke Geenen

Grootouder zijn: de glansrol van je leven! Maar het brengt ook een aantal vragen met zich mee. Je eigen kind hanteert vaak een andere opvoedingsstijl of heeft een andere visie dan jij.

Hoe pak je het aan als je bepaalde keuzes niet begrijpt of moeilijker kan plaatsen? Hoe kan je hierover het gesprek openen? Hoe breng je het aan als jouw verwachtingen niet stroken met die van je kind? Hoe ga je een moeilijk gesprek aan met je (schoon)kind? Hoe geef je aan hoe jij je rol ziet en waar je grenzen liggen?

In dit webinar reikt grootoudercoach Bieke Geenen ons een aantal assertiviteits- en communicatietechnieken aan, die je als grootouder helpen om ook de minder makkelijke elementen van het grootouderschap met de eigen kinderen bespreekbaar te maken.

Zo kan je ten volle genieten van jouw rol als grootouder. De opname kan je hier raadplegen.

Maak er een rustig en leerrijk moment van voor jezelf of je partner. We wensen jullie een boeiende avond toe. Veel kijkplezier!

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. In onze Facebookgroep ‘Goedgezinde tips‘ ontdek je nog meer relevante artikels en tips.

Gepubliceerd op: 24/04/2020, laatste update op: 23/05/2022

Tags: , ,