Binnenkort is het weer feest bij vele gezinnen: een eerste communie of lentefeest of een plechtige communie of feest van de vrijzinnige jeugd. Wie mee mag feesten, geeft ook een cadeau. Maar deze surprise kan ook tegenvallen… Kiezen voor het ‘perfecte’ cadeau is niet gemakkelijk, zeker als de genodigde de interesses van je kind minder goed kent.

De bescheiden feesten in de tuin of living van vroeger hebben vandaag bij vele gezinnen plaats geruimd voor feesten buitenshuis, en dan nog liefst met een thema of animatiegebeuren. Een groter feest vraagt grotere cadeaus, niet? Maar wat is nu het perfecte cadeau voor een communie?

Geld met stip op één

Volgens etiquettespecialist Kevin Stubbe werd er vroeger geen geld of waardebonnen geschonken omdat je daar erg duidelijk de waarde van kan aflezen. Deze etiquetteregel is ondertussen niet meer van tel. Vandaag staan geld en de cadeaubon op nummer één.

Ook een onderzoek van iVox bij duizend ouders toont aan welke cadeaus kinderen het liefst krijgen:

  1. Geld
  2. Multimedia en elektronica (smartphone, spelconsole, laptop of tablet)
  3. Transportmiddelen (fiets, hoverboard, skateboard)

Kleding, juwelen én boeken en strips blijven ook nog hun favorieten.

Kinderen of jongeren vragen voor een feestelijke aangelegenheid vaak duurdere spullen, die ze met hun zakgeld niet onmiddellijk zelf kunnen kopen.

LEES OOK > Yongo helpt ouders om kinderen te leren sparen

Het perfecte cadeau

Het ‘perfecte’ cadeau begint bij een goede voorbereiding en dat is je kind een verlanglijstje laten maken voor de genodigden. Kinderen en jongeren zitten boordevol fantasieën en leuke ideeën. Ze zitten met projectjes in hun hoofd, maar willen die ook graag uitwerken, en dat kost soms wel wat geld.

Deze projectjes kan je kind ook op zijn of haar verlanglijstje plaatsen. En jij kan een handje toesteken door mee te zoeken naar genodigden die graag deze projectjes willen sponsoren. AG Insurance kan je daarbij helpen via Yongo Dreams.

Peter, meter, grootouders of suikertantes: ze geven vaak grotere bedragen als cadeau. Teveel om in één keer te spenderen. Laat je kind een stukje hiervan opzij zetten om daarmee zijn dromen van later waar te maken. Ook daarbij kan AG Insurance je helpen via de beleggingsformules Yongo Moon (vast en veilig) of Yongo Star (variabel en uitdagend, maar iets risicovoller).

Schrijf je als lid van de Gezinsbond in voor Yongo en krijg 20 euro op een langetermijnproject cadeau. Gebruik hiervoor de partnercode ‘Gezin’.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

 

Gepubliceerd op: 12/04/2017, laatste update op: 06/07/2022

Tags: , , , , ,