De zomervakantie: de ideale gelegenheid om aan je voornemen te werken om meer te bewegen. En dat kan met het hele gezin. Heb je geen inspiratie hoe je dat het beste aanpakt? Geen nood wij helpen je erbij!

Met de activiteiten van Gezinssport Vlaanderen kan je naar hartenlust bewegen tijdens de zomervakantie en genieten van de zon. Wij lijsten hieronder alvast enkele tips voor je op.

Wist je trouwens dat bewegen in de zon heel wat voordelen heeft. Lees er alles over hier.

Bewegen tijdens een vakantie met het gezin

Nog op zoek naar een vakantie met het gezin? Ook dat is het ideale moment om veel te bewegen! Gezinssport Vlaanderen biedt actieve vakanties voor gezinnen aan boordevol verrassende activiteiten:

Zuid-Slovenië

Dagelijks een prachtige wandel- of fietstocht? Rafting op de Krka rivier? Een bezoek aan het adrenaline park? En tal van sportactiviteiten zoals tennis, ochtendgym, fitness en zwemmen? Deze actieve vakantie is ideaal om met het hele gezin veel te bewegen. Bovendien kan je in Slovenië genieten van de ongerepte natuur. Je vindt er kalkstenen grotten, bossen, watervallen en wijnakkers. En je kan er zelfs terechtkomen in middeleeuwse stadjes. Als dat niet de moeite waard is.

Klik hier voor prijzen en praktische info.

Oostenrijk

Een vakantie naar het wandelland bij uitstek, dat is de manier om zeker veel te bewegen! Een stevige tocht naar de toppen van de Alpen of juist een rustige wandeling langs meren of door de dalen, een meerdaagse huttentocht … wat je ook wenst, het kan in deze volledige georganiseerde bergwandelvakantie voor gezinnen, koppels of alleenstaanden. Dagelijks staat er een bergwandeling op het programma in de prachtige natuur van Nationaal Park Gesäuse. Wandelplezier voor de hele familie gegarandeerd!

Klik hier voor prijzen en praktische info.

De voordelen van een actieve vakantie met kinderen lees je hier.

Bewegen tijdens de zomerzoektocht

Ook tijdens een leuke daguitstap kan je bewegen met het gezin. Doe mee aan de zomerzoektocht ‘Eeklo gezien? Eeklo gevonden!’ en ontdek te voet of met de fiets de mooiste troeven van Eeklo. Bovendien maak je als deelnemer kans om iets te winnen. Meer info over de zomerzoektocht vind je hier.

De smaak te pakken voor actieve daguitstappen met het gezin? Hier vind je een volledig overzicht van activiteiten.

Bewegen met Familie Fit

Nog meer motivatie nodig om te bewegen tijdens de vakantie? Met de Familie Fit tool heb je alvast een extra motivatie om actief te zijn met het hele gezin. Neem zeker een kijkje op de Familie Fit website, die staat boordevol beweegtips.

Ga mee de uitdaging aan! En wie weet help jij jouw Gezinsbondafdeling wel mee om de fitste afdeling van Vlaanderen te worden.

LEES OOK: “Samen iets actiefs doen is genieten”

Op de hoogte blijven van leuke activiteiten? Volg ons zeker op Facebook!
Gezinssport Vlaanderen
Gezinsbond
Voordelig deelnemen aan onze activiteiten? Word dan zeker lid!
Gepubliceerd op: 13/06/2018, laatste update op: 11/06/2020

Tags: , , , , ,