Op 15 mei wordt wereldwijd de Dag van het Gezin gevierd. Ook de Gezinsbond viert mee, door meer dan 200 corona-acties in de kijker te zetten die gezinnen ondersteunen in deze uitdagende tijden. 120 initiatieven krijgen een mooie plantenbak overhandigd.

Moeilijke periode voor gezinnen

Veel gezinnen hebben het vandaag zwaar, want ze moeten heel wat balletjes in de lucht houden. Sommige ouders werken in de zorg, andere werken van thuis uit en moeten tegelijkertijd voor kleine kinderen zorgen.

Of ze moeten iets oudere kinderen begeleiden bij hun huiswerk. En dan zijn er nog de was en de plas en de wekelijkse boodschappen, in sommige gevallen ook voor oudere familieleden.

Attentie voor gezinsvriendelijke corona-acties

Dag van het Gezin - Gezinsbond schenkt bloembakken aan gezinsvriendelijke initiatievenVanaf het begin van de semi-lockdown zagen we initiatieven ontstaan om gezinnen in deze moeilijke periode te ondersteunen. Op de Internationale Dag van het Gezin willen we meer dan 200 van deze corona-acties in de kijker zetten door de initiatiefnemers te verwennen met een kleine attentie. 120 acties zetten we bovendien letterlijk in de bloemetjes: de initiatiefnemers krijgen thuis een mooie plantenbak overhandigd.

Meer dan 200 inzendingen

De Gezinsbond koos de initiatieven niet zelf. Via een online nominatieformulier kon iedereen zijn of haar school, sportclub, buur, onthaalouder of collega nomineren. In totaal kregen we zo 230 nominaties binnen uit heel Vlaanderen.

De voorleesmomenten met handpop Rozemieke in Duffel, de dagelijkse tips van kleuter- en basisschool Sint-Joost-aan-Zee in Brussel, de gratis mondmaskers van naaischool Bysou in Pelt, de raamtekeningen van Quarantekening in Gent, de huiskamerquiz van Aarschot en de Berenjacht in Sint-Kruis: het zijn maar een paar voorbeelden van initiatieven die we op 15 mei willen bedanken voor hun inzet.

Ook virologen in de bloemetjes

Niet genomineerd, maar ook belangrijk in deze tijden, zijn de virologen en medische experts die ons beschermen en daarbij ook aandacht hebben voor de behoeften van gezinnen. Daarom mogen ook Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en Els Van Braeckel een bezoekje en een bedankje verwachten van de Gezinsbond.

Alle initiatieven die een plantenbak ontvingen kan je hier nog eens nalezen.

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 15/05/2020, laatste update op: 19/05/2022

Tags: , , ,