Voor de sportievelingen onder ons zien de vooruitzichten er steeds beter uit: we mogen met meer vrienden buiten sporten, en vanaf maandag mogen de sportclubs weer opstarten in openlucht. Maar je kunt ook nog steeds je beste moves bovenhalen op de Familie Fit Song!

Elke maand nieuwe uitdagingen

Op Familie Fit, het online beweegplatform van de Gezinsbond, vinden gezinnen elke maand een 6-tal nieuwe ludieke gezinsuitdagingen waar ze samen mee aan de slag kunnen. Deze maand staan o.a. de ‘Tik Tok-challenge’, de ‘Ontdek de natuur-challenge’ en de ‘Stoepkrijtchallenge’ in de kijker.

Aan alle uitdagingen kan je perfect vanuit je kot deelnemen. En daar wordt gretig gebruik van gemaakt. ‘Nu we in ons kot moeten blijven, zien we een grote toename in aantal registraties. Onze community telt momenteel 1561 Familie Fit-gezinnen,’ zegt Liesbeth Uyttersprot, projectverantwoordelijke bij Gezinssport Vlaanderen.

LEES OOK > Meer bewegen met je kleuter: 7 tips

De Familie Fit Song

Nu gaat de Familie Fit ook de muzikale toer op. Speciaal voor Gezinssport Vlaanderen heeft singer-songwriter Pieter Schrevens (bekend van Café Corsari en de populaire muziekband MIRRANDA) een coronaquarantainelied geschreven.

‘Met de Familie Fit Song dagen we gezinnen uit om samen te dansen, zingen, bewegen en springen. Om samen plezier te maken, en van én met elkaar te genieten’, vertelt Liesbeth Uyttersprot.

Doe mee aan de uitdaging!

De Familie Fit Song is een opgewekte en aanstekelijke meezinger. Je blijft gegarandeerd niet op je luie kont zitten. En wie vóór eind mei zijn leukste moves doorstuurt, kan er zelfs iets mee winnen.

‘We hebben een gezinsuitdaging aan de Familie Fit Song gekoppeld. Gezinnen kunnen hun dansfilmpjes insturen en maken kans op een sportief spelpakket,’ zegt Liesbeth Uyttersprot. Bovendien maak je kans om te figureren in de feelgood Familie Fit-clip. Dus haal nog een keer alles uit de kast en dans samen de pannen van je coronadak!

LEES OOK > Leer iets nieuws en 19 andere tips voor als de verveling toeslaat

Meer artikels over je gezinsleven tijdens de coronacrisis kan je hier terugvinden.

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. In onze Facebookgroep ‘Goedgezinde tips‘ ontdek je nog meer relevante artikels en tips.

Gepubliceerd op: 15/05/2020, laatste update op: 27/05/2020

Tags: , , ,