Bijna is het die dag van het jaar waarop we onze papa’s en opa’s eens goed in de watten mogen leggen! Dus mama’s en meevaders, sla aan het knutselen voor Vaderdag en laat je inspireren door onze zelfgemaakte cadeautjes, recht uit het hart.

Misschien mogen er al wat meer mensen in je bubbel? Misschien kunnen de kinderen al terug naar school en wordt daar toch nog duchtig geknutseld? Het blijft allemaal nog even afwachten. Bovendien, een zelfgemaakt cadeautje heb je nooit te veel!

Knutselen met sokken

Iedereen heeft ze wel in de kast liggen, de sok die zijn of haar sokvriendje mist. Sokjes waarvan je geen paar meer hebt, sokjes die te klein geworden zijn.

Hier is je kans om ze een tweede leven te geven! En zeg nu zelf, een zelfgemaakte pennenpot is toch hét vaderdagcadeau bij uitstek.

Verdient papa het om in de bloemetjes gezet te worden, maar wil je toch een paar nieuwe sokken geven aan je papa? Doe dit op een alternatieve manier met een boeketje kousen.

Wil je je creatieve zelf even helemaal laten gaan? Maak dan gepersonaliseerde papa-sokken. Je zet erop wat je maar wil. Extra leuk wordt het als de kinderen een bijpassend paar maken.

Ook ons vaderdagkaartje is in sokkenthema en kan je hier gratis downloaden.

De liefde gaat door papa’s maag

Met een lekker aperitiefje erbij wordt het zeker en vast een fijne Vaderdag.

Maak lekkere aperitiefhapjes of deze hartige wafeltjes en geniet van een heerlijke Bloody Mary mocktail. Ook lekker met een scheutje vodka erbij.

Niet met vuur spelen, wel met kruiden!

Speelt jouw papa stiekem ook graag met vuur en voelt hij zich de koning te rijk aan de barbecue? Dan is het perfecte cadeautje voor hem een heerlijke zelfgemaakte kruidenmix. Kies je voor de vuurmix of de barbecuemix? Of allebei?

Is jouw papa eerder een zoetebek? Dan zit je met dit koekje wel snor. Maak er een leuk moment van met de kinderen en bak koekjes in een vormpje dat echt typisch is voor jullie papa.

Beleef met papa

Deze cadeautjes kunnen zowel klein als groot maken.

Pot-vol-plezier

Kruip in je pen en schrijf alles wat je maar samen wil doen op kleine briefjes. Maak zo een potje vol plezier! Om op tijd en stond een plezierig momentje uit te trekken en te beleven.

Papa-boekje

Wil je je papa op een bijzondere manier bedanken voor alles wat hij al voor je deed? Wil je gewoon even terugblikken op fijne uitstapjes die jullie al samen deden? Over bijzondere momenten die jullie samen beleefden en nog zoveel meer?

Maak dan een heus papa -boekje! Met foto’s, herinneringen, toekomstplannen en dromen.

Veel knutselplezier!

Meer artikels over Vaderdag vind je hier.

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 29/05/2020, laatste update op: 17/05/2022

Tags: ,