Rond psychische kwetsbaarheid leeft er in onze samenleving nog een sterk taboe. Daarom zet de Gezinsbond zijn schouders onder de campagne ‘Je bent een kei’ van Similes, de vereniging voor families van psychisch kwetsbare mensen.

We kunnen immers zoveel meer betekenen voor mensen in onze omgeving die het psychisch moeilijk hebben. De campagne ‘Je bent een KEI’ wil vooral wie hen met zorg omringt een hart onder de riem steken.

Bovendien is het meer dan nodig om vandaag geestelijke gezondheid beter bespreekbaar te maken binnen families, verenigingen, bedrijven en organisaties. Het ‘KEIplan’ van Similes is een mooie manier om daar echt werk van te maken. Op hun website lees je de vele getuigenissen van partners, ouders, kinderen, broers en zussen van psychisch kwetsbare mensen en leer je hoe je hen echt kunt ondersteunen.

Wil je zelf je steentje bijdragen?

Dat kan letterlijk op onze Griezeligste Gezinsdag in Bobbejaanland op zaterdag 21 oktober, want daar deelt Similes in het kader van de campagne steunsteentjes uit voor de vele bezoekers van de Gezinsbond.

Naast deze steentjes, met positieve en ondersteunende boodschappen, zijn er ook ‘KEIfijne’ postkaartjes. De campagne loopt met steun van de Gezinsbond tot
15 mei, de Internationale Dag van het Gezin.

Meer over de campagne ‘Je bent een KEI’ vind je op de website van Similes.

Samen veerkrachtig

De campagne voor geestelijke gezondheid staat dit jaar in het teken van veerkracht en samen veerkrachtig zijn. Kunnen terugveren bij tegenslag dus. Ouders kunnen allerlei praktische dingen doen om hun kind te helpen veerkrachtiger te worden. Je kan ook letten op deze signalen van weinig veerkracht.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten, tips en tricks, advies… via onze nieuwsbrief. Schrijf je hier in. Of volg onze laatste updates via Facebook en/of Twitter.

Word jij ook één van ons? Ontdek onze unieke ledenvoordelen hier en word lid.

Gepubliceerd op: 09/10/2017, laatste update op: 10/10/2017