bool(false)

Niet alle kinderen krijgen straks zomaar een bezoekje van Sinterklaas of de Kerstman. Daarom zetten we in de aanloop naar de eindejaarsfeesten weer graag onze schouders onder de actie ‘Speelgoed voor elk kind’. Dat project brengt cadeaus bij kinderen in armoede. Een project waar de Gezinsbond graag haar schouders onder zet.

In Vlaanderen groeit één op tien kinderen op in armoede, in Brussel is dat zelfs één op vier. Die cijfers zijn niet om trots op te zijn: België kent een van de hoogste kinderarmoedecijfers van Europa. Met kinderfeesten zoals Sinterklaas en Kerstmis voor de deur leidt dat in sommige gezinnen tot schrijnende situaties. Want meestal is nauwelijks financiële ruimte om speelgoed voor hun kinderen te kopen.

Om dat op te vangen startten PostNL België en pakketdienst kariboo! in 2015 de actie Speelgoed voor elk kind. Het eerste jaar werden 3.000 stuks verzameld, vorig jaar 12.000 en dit jaar willen we nog beter doen!

Bezorg jij kinderen in armoede ook een leuke Sinterklaas?

Doe dan mee aan deze actie! In 5 stappen speel je het voor elkaar:

1) Verzamel proper en werkend speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt.

TIP ook speelgoed voor tieners is nodig!

2) Neem een stevige doos van maximaal 80 centimeter, steek het speelgoed erin en plak de doos goed dicht.

3) Laat weten op de site speelgoedvoorelkkind.be hoeveel dozen je wil versturen.

4) Zoek het dichtstbijzijnde PostNL of Kariboo-postpunt via kariboo!spots.

5) Breng het pakket naar het postpunt met de vermelding van ‘Speelgoed voor elk kind’ en krijg een bewijs van afgifte.

KLAAR!

Zo zorg je er samen met vele andere gezinnen voor dat we een klein stukje verschil maken voor kinderen die straks anders geen speeltjes of spelletjes cadeau krijgen. Vzw’s De Kindervriend en Caritas zorgen ervoor dat elk speelgoedje terechtkomt bij kinderen die het nodig hebben.

Benieuwd hoeveel er dit jaar wordt opgehaald? Volg het op de Facebookpagina Speelgoed voor elk kind en ook via de Facebookpagina van de Gezinsbond zullen we af en toe een update delen.

Gezinsbond voor iedereen

Intussen spant de Gezinsbond zich, via het project Gezinsbond voor iedereen, al heel wat jaren in om ook gezinnen die het moeilijker hebben in de samenleving te bereiken en te betrekken bij activiteiten.

Tags: , , , , ,