Dit jaar staat De Warmste Week volledig in het teken van kansarmoede, want ook in Vlaanderen en Brussel zijn er jammer genoeg veel gezinnen die maar moeilijk rondkomen. Veel kinderen gaan dan ook naar school met een lege brooddoos. En dat is schrijnend, want een lege maag maakt het moeilijk om te leren. Voor De Warmste Week 2022 bundelen de Gezinsbond en Brood(doos)nodig daarom de krachten.

Gezinsbond en Brood(doos)nodig slaan de handen in elkaar

Brood(doos)nodig is een Vlaams initiatief dat ervoor wil zorgen dat élke leerling een gevulde brooddoos met een gezonde maaltijd heeft. Zo hoeft niemand met honger in de klas te zitten. Een hartverwarmend initiatief waar de Gezinsbond graag zijn schouders onder zet.

Dat doen we samen met beroepsfotografe Lieve Blancquaert. Zij trok vorig jaar naar drie Gentse scholen. Ze fotografeerde er samen met de kinderen hun brooddoos en luisterde naar hun verhalen. Zowel de inhoud van hun brooddozen als hun verhalen zijn vaak schrijnend.

Lieve Blancquaert maakte het volgende filmpje over haar ervaringen:

‘Wist je dat er ook in jouw buurt nog te veel kinderen met honger op de schoolbanken zitten? Een voedzame maaltijd is nochtans cruciaal om je dag door te komen, ook voor schoolkinderen. Spelen, leren en je concentreren lukt moeizaam op een lege maag. Toch is een goed gevulde brooddoos niet voor iedereen vanzelfsprekend.’

Brood(doos)nodig

Het is niet altijd even makkelijk om mensen in armoede te bereiken, maar op school heb je daar wel de kans toe. Een kom soep, een boterham of een warme maaltijd ’s middags kan een wereld van verschil maken.

En dat is precies waar Brood(doos)nodig om draait. Iedereen kan in dit verhaal stappen en een extraatje schenken zodat kinderen iets voedzaams binnen krijgen op school en niet met een lege maag op de schoolbanken hoeven te zitten.

Maak jij mee het verschil?

Steun project Brood(doos)nodig via de Gezinsbond* en stort je bijdrage op BE94 4350 3065 5114 t.a.v. Gezinsbond vzw met de vermelding ‘warmste week’. Samen zorgen we voor een goedgevulde brooddoos voor iedereen!

*In de aanloop naar De Warmste Week 2022 zamelt de Gezinsbond geld in voor Brood(doos)nodig. Alle bijdragen worden integraal naar Brood(doos)nodig doorgestort bij de afloop van de campagne tijdens De Warmste Week, die plaatsvindt van 19 t.e.m. 24 december 2022.

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 18/10/2022, laatste update op: 07/12/2022

Tags: , , ,