1 op 7 Belgen leeft in armoede, bij kinderen loopt dat op tot 1 op 4. Onaanvaardbaar veel. Samen tegen Armoede, een initiatief van Welzijnszorg, strijdt tegen armoede. “Achter elke 1 op 7 staan er zes die kunnen helpen. Samen kunnen we het verschil maken.”

Daarvoor zet Samen tegen Armoede in op drie acties waar je het warm van krijgt: soep op de stoep, mutsen of sporten!

Soep op de stoep

Het concept van Soep op de stoep is simpel: je maakt (of koopt) soep en de opbrengst gaat naar één van de meer dan 100 projecten die Samen tegen Armoede steunt. Op de website kan je bekijken waar je ‘soep op de stoep’ in je buurt kan ondersteunen door te helpen of soep te kopen. Ook heel wat afdelingen van de Gezinsbond (en de Gezinsbond zelf!) doen mee aan deze actie.

Nieuw dit jaar is dat je ook een doosje zaden kan kopen om later zelf soep van te kunnen maken. De doosjes bestaan in drie variëteiten: hoop (groene postelein), kracht (keukenraap) en warmte (pompoen). Een doosje kost vijf euro voor vijf zaden.

Goedgemutst

Geen zin in soep? Misschien is breien dan wel iets voor jou. De ‘goedgemutste breicampagne’ is weer van start gegaan waarbij je kleine mutsen kan breien die op Innocent-smoothies worden geplaatst. Per verkocht fruitsapje wordt 20 cent gestort. Insturen kan tot 4 december! Geen inspiratie? Geen paniek: ook daar is aan gedacht! Patronen vind je op de website.

Gaan lopen

Ook geen breitalent, maar wel sportief? Voor jou is er ‘zet je benen in’. Sport en laat je sponsoren per kilometer of uur. De opbrengst kan je doorstorten naar Samen tegen armoede.

Op die manier kunnen we mensen in armoede ondersteunen en een beetje hoop, kracht en warmte te geven.

Ook de Gezinsbond is er voor mensen in armoede of kwetsbare gezinnen. Zo vragen we om gezondheidszorg toegankelijker te maken voor mensen in armoede met deze 10 concrete tips. Ook via onze jeugddienst en gezinsvakanties kunnen kwetsbare gezinnen mee aan een lagere prijs. Want er eens uit zijn, een vakantie-ervaring kunnen delen aan het begin van het schooljaar: dat betekent héél véél.

LEES OOK: Dit is wat vakantie betekent voor mensen in armoede

De Gezinsbond is er voor iedereen, ook voor mensen in armoede. Elke dag zetten we ons in om beleidsmakers te wijzen op hun verantwoordelijkheid naar gezinnen toe en zelf proberen we ons steentje bij te dragen met acties, vormingen en gezinskortingen. Steun ons en word nu lid!

Kinderen in armoede

Niet alleen volwassenen groeien op in armoede, ook kinderen ondergaan dat lot. Hen kan je steunen door nog intact en proper speelgoed dat je kinderen ontgroeid zijn op te sturen naar Speelgoed voor elk kind. Lees er hier meer over.

Gepubliceerd op: 08/11/2017, laatste update op: 09/11/2017

Tags: , ,