Op zoek naar een uitstap met het gezin waarbij je plezier, creativiteit én kunst combineert? Dan is 'Amazings Experience Art', een paradijs voor LEGO-liefhebbers, zeker iets voor jullie. Voor het eerst brengt stemmenimitator en Legokunstenaar Dirk Denoyelle zijn collectie van meer dan honderd bouw- en kunstwerken samen op een interactieve expo. Een evenement voor jong én oud dat je vooral moet beleven.

Dat de ‘Amazings Experience Art’ onze tip voor een gezinsuitstap is, mag dus duidelijk zijn. En wij geven je 5 redenen waarom:

1. 5 miljoen blokjes

De indrukwekkende verzameling van Denoyelle is goed voor zo’n 5 miljoen blokjes. De ruim honderd kunstwerken staan verspreid over een oppervlakte van 2.000 vierkante meter. Een en al plezier en verwondering voor wie altijd al verzot was op bouwen met die Deense blokjes.

2. Ga zelf als Lego-kunstenaar aan de slag

‘Amazings Experience Art’ is geen gewone Lego-tentoonstelling. Voortdurend word je aangespoord om de handen uit de mouwen te steken. Denoyelle gebruikt voor zijn evenement bewust het woord ‘experience’ in de titel. Het accent ligt op samen iets beleven. Zelf mee bouwen is dus de boodschap!

“Zoals een schilder met verf schildert, zo bouwen wij kunstwerken met Legoblokjes.” – Dirk Denoyelle

3. Verken spelenderwijs het parcours

Bij het begin van het parcours betreed je eerst de eregalerij van internationaal bekende koppen. Na een verwelkoming door de Britse prins Charles loop je er over de rode loper voorbij figuren als Laurel & Hardy, Charly Chaplin, John Cleese, Georges Cloony en Will Smith. Andere ruimtes staan in het teken van kunst, dieren, de stad, muziek, dino’s… Vanzelfsprekend mochten ook de bekende hoofden van Belgische politici niet ontbreken, kunstwerken waar Denoyelle jaren geleden al naam mee maakte.

4. ‘Schilder’, film, maak een dino!

Geen kans voor kinderen – maar ook de grote mensen – om zich te vervelen: maak een Lego-schilderij dat misschien wel de hele tijd op deze expo blijft hangen of steek een filmpje; bedenk je eigen dinosaurus, trek door de woestijn of over de zee en sta in bewondering voor oude en nieuwe torens die de skyline van de stad bepalen. Het hart van de wandeling is een sprookjesachtig dorpsplein met tot drie meter hoge gevels. Jong en oud kunnen er zelf aan meebouwen, want het plein is voortdurend in ontwikkeling.

5. Creatieve twists

Verwacht je ook aan creatieve twists en humor. Want Lego en humor gaan helemaal samen, zoals ook deze interactieve expo bewijst. Denoyelle en zijn team amuseren zich ontzettend met die blokjes en dat gevoel willen ze graag aan anderen doorgeven.

“Ik krijg al een zengevoel bij het openen van een Legodoos, het opensnijden van de zak en met je handen in de bouwsteentjes graaien. Dat is een verademing in tijden van computers en beeldschermen. En het is zo mooi om naar te kijken als het klaar is. Voor mij moet er in kunst een dubbele, liefst grappige bodem zitten. En in een Legokunstwerk kan dat zelfs letterlijk.” – Dirk Denoyelle

(Topfoto: Amazings)

Meer info

Dirk Denoyelle is naast comedian en stemmenimitator ook een grote Legofan. Sinds eind jaren ’90 maakt hij beelden uit Legoblokjes. In 2009 kreeg hij de erkenning van ‘LEGO Certified Professional’. Daarmee is hij een van de negentien mensen wereldwijd die dit kwaliteitsmerk mag hanteren. Na de hoofden – nu al een vijftigtal – volgden de surrealistische mozaïeken, de dino’s, de planten, de landschappen en de parodieën op bekende schilderwerken.

Praktisch

Wat? Amazings by Dirk Denoyelle – Experience Art with LEGO® bricks!
Wanneer? van 30 juni tot 22 juli
Waar? Kortrijk Expo
Ledenvoordeel? 20% spaarkorting per ticket voor leden van de Gezinsbond
Info: Amazings Art Experience

Nog meer leuke tips voor een gezinsuitstap? Volg ons zeker op Facebook!
Of lees onze tips hoe je meer kan bewegen tijdens de vakantie met het gezin!
Gepubliceerd op: 20/06/2018, laatste update op: 11/06/2020

Tags: , , ,