Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, wil gezinnen aan het sporten krijgen, zowel individueel als in gezinsverband. Daartoe organiseren ze onder andere sportieve vakanties in binnen- en buitenland. Benieuwd of zo’n vakantie ook iets voor jou is? We vroegen aan een van onze leden om ons wat te vertellen over haar Gezinssportvakantie op Elba eerder dit jaar.

Ideale mix van natuur en cultuur

Ann, deelnemer aan de Elba-reis: “Sporten is ons ding, net als wandelen door de prachtige natuur en hier en daar een beetje cultuur opsnuiven. Die ideale mix vonden we tijdens de vakantie van Gezinssport Vlaanderen op het eiland Elba. Ik ben een alleenstaande mama en voor mij was het gewoon genieten. Ik hoefde alleen maar de reis te betalen, de rest ging vanzelf. De begeleiding door de gidsen was perfect. En iedereen, jong en oud, voelde zich meteen goed in de groep.”

Klimmen en klauteren

Ann: “Ook mijn tieners vonden het geweldig. Helemaal niet saai, en ze hebben veel bijgeleerd. Over de natuur, de omgeving, de culturele trekpleisters… Sommige wandelingen waren een beetje langer en makkelijker, andere korter maar met meer uitdaging. De laatste wandeling was de moeilijkste, met veel klimmen en klauteren over rotsen. Voor mijn zoon Kyllian toch wel het hoogtepunt van de reis.”

Vindingrijke reisbegeleiders

Ann: “De reisbegeleiders moesten bij momenten ook heel vindingrijk zijn. Toen een bezoek werd afgelast, kregen we bijvoorbeeld als alternatief een degustatie van plaatselijke wijn, olijfolie en honing. Fantastisch! In onze beperkte vrije tijd konden we zelf mooie plekjes opzoeken, zoals een gezellig pleintje of het strand. Sommigen speelden gezelschapsspelletjes, gingen winkelen of deden een terrasje.”

Tanti auguri a te!

Ann: “De voorlaatste dag was mijn dochter Amber toevallig jarig. Ze werd zestien. Ook dat was de gidsen niet ontgaan. Bij de start van de wandeling zongen we ‘Tanti auguri a te!’ of ‘Happy birthday to you!’ in het Italiaans. En ’s avonds werd voor haar een verjaardagstaart aangesneden. Een ‘Sweet sixteen’ dus om nooit meer te vergeten. De hele reis door was het eten trouwens om je duimen en vingers bij af te likken. Kortom, we wilden genieten en dat hebben we met volle teugen gedaan.”

Lees ook > Zeven troeven van skivakanties bij Gezinssport Vlaanderen

Meer weten over de actieve vakanties van Gezinssport Vlaanderen? Bekijk het aanbod op www.gezinssportvlaanderen.be. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. TIP! Leden van de Gezinsbond hebben een streepje voor bij Gezinssport Vlaanderen.

duurzaamheid gezinsbondDit interview verscheen eerder in De Bond (oktober 2019), het ledenblad van de Gezinsbond. Nieuwtjes en activiteiten van de Gezinsbond meevolgen kan ook op Facebook, Twitter en Instagram.

Gepubliceerd op: 20/11/2019

Tags: , ,