Vaderdag komt langzaamaan dichterbij. En nadat mama Relinde voor ons haar tips gaf voor Moederdag, kon papa Tom natuurlijk niet achterblijven. Hoe je al die papa’s gelukkig maakt op Vaderdag? Tom geeft zijn gouden raad.

Geen nuttig cadeau

Vaderdag: papa Tom

Waar je mij blij mee maakt? Vraag het aan de moeder van mijn kinderen en ze zal werkmateriaal suggereren. Zo kreeg ik ooit een steekspade cadeau. Mijn vrouw vond dat een nuttig cadeau.

Maar, lieve mensen, ik haat cadeaus die in de eerste plaats nuttig zijn. Het zijn voor mij verdoken suggesties dat ik aan de slag moet.

Een steekspade? Spit de tuin om. Een boormachine? Hang de kaders op. Een zeep- of verzorgingsset? Was je nu toch eindelijk eens.

Nuttig? Nee, voor mij is het niets.

Denk aan mij

Ik ben nochtans echt geen moeilijke mens. Ik heb een brede interesse en heel wat eigenschappen waar je met een cadeau makkelijk op kan inspelen.

Klussen is minder mijn ding, maar een boek over Noord-Korea? Een schaar voor mijn coronasnor? Een schaal met sushi? Stuk voor stuk topideetjes.

Een goed cadeau komt niet vlug-vlug van het schap in de winkel, maar is iets waar aandacht in gekropen is. Dat met een beetje zorg is uitgekozen.

Het is het idee erachter dat telt, niet de vorm en zeker niet de prijs. Speel je in op mijn persoon, dan is je cadeau sowieso geslaagd.

LEES OOK > Knutselen: van wegwerpding tot kunstwerk

Geef mij tijd

Vaderdag: papa Tom En specifiek voor Vaderdag? Dan doet mijn kroost mij nog het meeste plezier met tijd. Tijd waarin ik ongegeneerd in de watten lig bijvoorbeeld.

Leef jullie gerust uit, lieve kinderen. Maak ontbijt, was de auto, bak een appelcake (daar ben ik dol op), klus in de tuin (we hebben een goede steekspade die jullie mogen gebruiken). Ik vind alles prima.

Of extra tijd samen met het gezin. Ik kan zo genieten van samen op pad gaan.

Gezellig op restaurant gaan is terug een optie en bij heel wat musea kan je intussen weer een afspraak maken. Of geef me een tegoedbon voor een uitje naar de bioscoop in de zomer.

En ook een lange zondagse wandeling of een verrassingspicknick (al dan niet in eigen kot) kunnen prima.

De gouden raad van Tom

Dus, aan alle moeders en kinderen daarbuiten en aan iedereen die een vaderfiguur in de bloemetjes wil zetten: dit zijn mijn gouden tips voor het perfecte vaderdaggeschenk.

  • Geef je vader iets dat aansluit bij zijn interesses.
  • Schenk je papa tijd voor zichzelf.
  • Verras je vader met tijd die jullie samen doorbrengen.

Zeg dat papa Tom het gezegd heeft.

PS En o, zo’n geschilderde steen waar een kleuter met heel veel zorg en inspanning ‘mijn papa is een kei’ op heeft geverfd, daar wordt mijn vaderhart toch ook wat week van.

LEES OOK > Verjaardag vieren tijdens de lockdown: mét toeters en bellen

Foto hoofdbeeld: Karel Holvoet

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 04/06/2020, laatste update op: 15/03/2022

Tags: