Ook Reigersnest en De Bosberg zijn hard getroffen door de coronacrisis. Maandenlang konden de populaire vakantiecentra van de Gezinsbond geen gasten ontvangen. Maar vanaf 25 juni is de zomer weer helemaal van ons. Een zomers vakantieverblijf aan zee of in de Limburgse bossen lonkt.

Organisatie

Vakantiecentra van de Gezinsbond openen opnieuw hun deurenOp dit moment bereiden Sabine Gabriel (De Bosberg) en haar collega-directeur Dieter Dejaeghere (Reigersnest) een coronaveilig verblijf vanaf 25 juni voor, waarbij een warme sfeer en huiselijke gezelligheid de voornaamste troeven blijven.

‘Vooral de strikte regels voor maaltijden en buitenactiviteiten vergen veel organisatie’, weet Sabine.

‘Zoals het er nu naar uitziet, kunnen het restaurant en de cafetaria opnieuw gewoon open. We moeten wel werken met bediening en rekening houden met de anderhalve meter afstand tussen de bubbels.

We krijgen gelukkig veel positieve feedback van onze gasten over het gevarieerde en aangepaste aanbod van onze centra. Hier komen ze immers “gerust” op vakantie.’

Veilig aanbod

Intussen deden beide directeurs heel wat investeringen om een veilig en toch kwaliteitsvol aanbod te verzekeren.

‘We zitten natuurlijk ook met de investeringen waar elke ondernemer nu voor staat, zoals de aankoop van handgels, de bewegwijzering en de plaatsing van plexiglas’, zegt Sabine.

‘Maar bij ons vind je alleen maar een plexischerm aan de receptie. Zo kan onze medewerker de gasten zonder mondmasker te woord staan en krijg je ook bij je aankomst meteen een vriendelijke glimlach.

Wie door het gebouw wandelt, draagt natuurlijk een mondmasker.’

LEES OOK > 5 voordelen van een gezinsvakantie in de natuur of aan zee

Bubbelactiviteiten

In plaats van de georganiseerde groepsanimatie heb je nu leuke bubbelactiviteiten waarvoor je kan reserveren.

‘Vorige zomer reageerden veel gezinnen positief op dat veilige en toch leuke aanbod’, zegt Dieter. ‘En de allerkleinsten worden nog altijd verwend met een verhaaltje voor het slapengaan. Dat doen we bij droog weer in ons “natuurlijk salon” (De Bosberg) of in een eigen duinenplekje (Reigersnest).’

‘Er zijn nu meer gezamenlijke momenten met het gezin en daar genieten heel wat gasten van’

Door corona leggen gezinnen misschien wat moeilijker contact met elkaar. Maar dankzij de gezinsactiviteiten zijn er nog altijd ontmoetingskansen. ‘Wat telt’, zegt Dieter, ‘is een goede organisatie zodat alles veilig verloopt.

Daarbij spelen onze animatoren een heel belangrijke rol. Zonder een aanbod van kinderanimatie hebben de gasten nu ook meer gezamenlijke gezinsmomenten. En daar genieten ze extra van.’

Dit artikel verscheen in juni 2021 in De Bond, het ledenblad van de Gezinsbond. De Bond kan ook bij jou (gratis!) in de bus vallen. Het enige wat je hoeft te doen, is lid worden. Nieuwtjes en activiteiten van de Gezinsbond meevolgen kan ook via FacebookTwitter en Instagram.

Gepubliceerd op: 27/05/2021, laatste update op: 02/08/2021

Tags: , ,