Lina Grooten, die in het Vlaams-Brabantse Affligem vier kinderoppasdiensten coördineert, getuigt over de digitale toepassing van de kinderoppasdienst van de Gezinsbond.

‘Ik heb zelf een gezin met opgroeiende kinderen en werk voltijds. Elke verbetering bij de regeling van de oppasbeurten die zorgt voor tijdwinst, is mooi meegenomen. Zes jaar geleden ben ik als coördinator begonnen. Toen verliepen alle afspraken met gezinnen en babysits nog via de telefoon.

Voor mij was dat zeer stresserend, daarom ben ik vrij snel overgestapt op e-mail. Toch kwam ook daar nog veel bij kijken, want je moest telkens de mails opvolgen en eventuele wijzigingen doorgeven.’ Een digitale kinderoppasdienst kwam dus net op tijd.

LEES OOK > Kinderoppasdienst van Gezinsbond gaat digitaal

Vlotte communicatie

Toen de Gezinsbond al een paar jaar geleden een digitale applicatie lanceerde voor zijn Kinderoppasdienst was Lina er als de kippen bij om mee op die kar te springen.

‘Vroeger gebeurde het wel eens dat het gezin of de kinderoppasser de e-mail niet tijdig gezien had. Daardoor greep een babysitter die minder goed zijn mails opvolgt, wel eens naast een oppasbeurt.

Sinds ik de applicatie gebruik, verloopt de communicatie veel vlotter. En dat zal in de nieuwe toepassing niet anders zijn. We zijn pas aan de slag met het nieuwe systeem, maar ik merk nu al heel wat voordelen. Voor ons valt er vooral een grote administratieve last weg. Hierdoor we meer tijd besteden aan de gezinnen en de babysitters.’

Onthaal en vorming

‘Ik heb zelf nog een lijst met wel dertig namen van jongeren die bij een gezin willen gaan babysitten, maar met wie ik nog geen gesprek heb kunnen plannen. Ik zal ook meer tijd kunnen investeren in het onthaal van gezinnen en vorming voor de babysits.’

LEES OOK > Hoe vind je een goede babysit?

Digitale kinderoppasdienst nog niet overal

Ruim 200 afdelingen sprongen al op de digitale kar, en met deze nieuwe digitale toepassing zal dat alleen maar meer worden.

Dit artikel verscheen in september 2017 in De Bond, het ledenblad van de Gezinsbond. De Bond kan ook bij jou (gratis!) in de bus vallen. Het enige wat je hoeft te doen, is lid worden. Nieuwtjes en activiteiten van de Gezinsbond meevolgen kan ook via FacebookTwitter en Instagram.

Gepubliceerd op: 30/09/2017, laatste update op: 24/02/2022

Tags: , ,