De Week van de Mobiliteit 2017 staat in het teken van ‘Samen mee(r) autominderen’. Bedoeling is om een week lang duurzame keuzes te maken en je dagelijkse gewoontes te veranderen.

Meer dan 1.200 initiatieven zetten het brede publiek #goedopweg om stil te staan bij onze dagelijkse verplaatsingen naar werk, school of in de vrije tijd tijdens de week van de mobiliteit 2017.

Autovrije zondag of zones

Zo houden bijna veertig gemeenten op zondag 17 september een Autovrije Zondag of creëren ze autovrije zones op hun grondgebied. Ook het hele Brusselse Gewest zal de zondag in de week van de mobiliteit 2017 afgesloten zijn voor auto’s.

Naast de klassiekers, zoals de Autodeelsalons en de Cycle Chic-acties, kan je in Gent bijvoorbeeld ook naar Fly Over. Dit unieke feest geeft je de kans om te dansen op dé brug van Ledeberg, de B401, beter bekend als de afrit van de snelweg naar het centrum.

Car Free Day

Neem je op donderdag 21 september deel aan Car Free Day, laat dan je de auto eens een dagje thuis en probeer alternatieven uit om op het werk te raken. In het totaal zouden zo’n 250 werkgevers hier dit jaar aan deelnemen. Bedrijven die voortrekker zijn in mobiliteitsmanagement maken trouwens kans op een zogenaamde Business Mobility Award.

Strapdag

Scholen en schoolgaande kinderen noteren dan weer het best vrijdag 22 september in hun agenda. Op deze Strapdag ruilen de kinderen van meer dan 1.200 scholen de achterbank van de auto om te stappen en te trappen.

Delende buurten

Tot slot test het project Delende Buurten enkele vervoersmiddelen uit. Bewoners van twee Oost-Vlaamse buurten (in Beveren en Sint-Amandsberg) engageren zich zo om na te gaan hoe ze hun wijk aangenamer en duurzamer kunnen maken.

Woensdag Fietsdag

De Week van de Mobiliteit 2017 is telkens weer een smaakmaker om daarna stappen te zetten naar een duurzamer verplaatsingsgedrag. In het kader van de kindnorm ondersteunt de Gezinsbond zowel jong als oud daarbij, bijvoorbeeld door hen warm te maken voor de actie Woensdag Fietsdag van Mobiel 21 en Cera. En zo maak je van fietsen een gewoonte die langer duurt dan die ene week.

Meer lezen over mobiliteit?

Volg onze laatste updates via Facebook en/of Twitter. Of schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

Gepubliceerd op: 15/09/2017, laatste update op: 08/11/2021

Tags: , ,