De winnaars van de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen werden op 2 december in de bloemetjes gezet in gaststad Turnhout.

In totaal deden 6480 fietsers en wandelaars mee aan de zomerzoektochten. Ook schepen van toerisme in Turnhoud, Astrid Wittebolle, was enthousiast. “De hele stad zag families rondkuieren of fietsen die vervolgens halt hielden en omzichtig ieder plekje afzochten naar iets speciaal en dit vervolgens noteerden.”

Ook in Mechelen werd een zoektocht georganiseerd.

De wedstrijd

De trotse winnaars van een fiets bij de zomerzoektochten van 2017.

De antwoorden op de zoektochten werden genoteerd in invulboekjes die achteraf konden ingediend worden. Wie de antwoorden indiende, maakte kans op mooie prijzen zoals vakantiecheques voor zomer- en wintervakanties, weekendarrangementen, fietsen, boeken, bierbelevingen en andere naturaprijzen.

De winnaars werden gecontacteerd en samengebracht in de stad waar het in 2017 allemaal om draaide: Turnhout. Een heel programma werd op poten gezet, met een bezoek aan het Nationaal Museum van de Speelkaart en een verwelkoming in het stadhuis.

Antwoorden

Na enkele toespraken, werden ook de oplossingen op de vragen gegeven door de opstellers van de zoektochten: Jan Verbruggen (opsteller wandel- en fietszoektocht) en Ferdy Nijst (opsteller geocaching). De vragen waarop de meeste foute antwoorden werden gegeven, werden verduidelijkt.

TIP: Zelf ook benieuwd naar de antwoorden? Surf dan naar de website!

Winnaars van de zomerzoektochten

De winnaar 2017 met de beste score op de zomerzoektochten te Mechelen en Turnhout én de beste score op de schiftingsvraag is Kris Van Heghe uit Erpe.

Per onderdeel gingen de hoofdprijzen naar:

wandelzoektocht: Genevieve De Landsheer uit Dendermonde
fietszoektocht: Marijke De Bock uit Bassevelde
geocaching: Guido Van Herp uit Humbeek
kinderzoektocht: Lore Goris uit Turnhout

De winnaars, Toerisme & UiT Turnhout en Gezinssport Vlaanderen kunnen terugblikken op een geslaagde editie.

Volgend jaar… Eeklo!

Voor 2018 wordt er afgesproken in de stad van het Meetjesland: Eeklo. Ook bij Eeklo gezien? Eeklo gevonden! zal je kunnen wandelen, fietsen en geocachen onder de vlag van Gezinssport Vlaanderen.

Wij kijken er al naar uit om jullie daar te verwelkomen!

Geen zin om tot dan te wachten? Bekijk alle activiteiten van Gezinssport Vlaanderen. Op de hoogte blijven? Dan kan je je inschrijven voor de nieuwsbrief. TIP! Leden van de Gezinsbond hebben een beentje voor bij Gezinssport Vlaanderen.

Gepubliceerd op: 11/12/2017, laatste update op: 10/06/2020

Tags: