Ook baby’s kunnen genieten van boekjes. Meer zelfs: vroeg beginnen voorlezen is een absolute aanrader. Hoe eerder het jonge kind woordjes en verhalen hoort, hoe rijker de woordenschat wordt. Er zijn boekjes voor baby’s in alle kleuren en formaten. Wij maakten een selectie, op maat van de allerkleinste ontdekkers.

Wie zit daar verstopt?

 

Altijd een hit: een kiekeboe-boekje. In Wie zit daar verstopt? verbergen de flapjes bovenaan de pagina’s een dier. Maar wie weet welk? Wie roept oehoe oehoe? Wie heeft een héél lange nek? Of wie hapt daar met scherpe tanden? Eerst raden en dan pas het flapje openen en ontdekken welk dier erachter zit. Elke keer weer spannend.

Giuliano Ferri, uitgeverij De Vier Windstreken

 

Wie speelt er in het water?

 

Een tover-badboekje, zo kan je Wie speelt er in het water? het best omschrijven. De zeehond, de dolfijn, de otter, de pinguïn en het nijlpaard staan afgebeeld in zwart-wit. Tenminste, wanneer het boekje droog is. Als peuterhandjes de pagina’s onder water dompelen krijgen de dieren een vrolijk kleurtje.

Wee Gallery, uitgeverij Ploegsma

 

Gonnie & vriendjes gaan slapen

 


Het is avond op de oude boerderij en Gonnie & vriendjes gaan slapen. Of liever: bijna alle vriendjes. Gansje Ollie is immers nog klaarwakker en wil eerst nog eens bij al zijn vriendjes langsgaan. Die hebben één voor één hun ritueel voor ze hun oogjes dichtdoen. Kartonnen voelboekje met een kort verhaal.

Olivier Dunrea, uitgeverij Gottmer

 

Fin & Snip gaan blaadjes vegen

 

Fin en zijn vriendje Snip, de papegaai, spelen samen buiten. Het is herfst en de wind blaast de blaadjes alle kanten op. Fin veegt ze op en Snip helpt. Daarna verzamelen ze eikels en appels. Die stoppen ze in hun emmertje. Ze vinden zelfs een zwieptak! Ook die moet mee naar huis. Fin & Snip gaan blaadjes vegen is een vrolijk flapjesboek uit de reeks ‘Fin & Snip’.

Elly van der Linden & Greet Bosschaert, uitgeverij De Eenhoorn

 

Mijn eerste dieren voelboek

 

Met het voel- en aanwijsboek Mijn eerste dieren voelboek leren de allerkleinsten op een speelse manier dieren kennen. Dat kunnen zowel dieren dichtbij zijn, thuis of op de kinderboerderij, als veraf: bewoners van de jungle, de oceaan of op een andere plaats. Door deze aan te wijzen en te benoemen ontwikkelt de woordenschat van de jongste dierenvriendjes heel snel. Op elke pagina staan verschillende dieren per leefgebied afgebeeld, met in het midden een dier met een voelvlak. De aantrekkelijke cover toont dieren van overal, waarvan er drie een aaibaar stukje hebben.

Virginie Graire, uitgeverij Holland

LEES OOK > Boeken voor baby’s: een overzicht

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 24/10/2019, laatste update op: 10/02/2022

Tags: , , , ,