In de kinderopvang is niet altijd veel tijd voor activiteiten met baby’s en peuters. Dat bleek uit een kwaliteitsbevraging van Kind en Gezin. Gelukkig kunnen ook ouders en grootouders hierin helpen! Al spelend en ontdekkend bewegen met een baby of peuter is dé manier om hun vaardigheden te ontwikkelen en ze sterker en zelfstandiger te laten worden.

Hij wil niet!

Lopen, spelen, klauteren, klimmen en soms een beetje vallen: het hoort er allemaal bij. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan: baby’s en zeker peuters laten zich niet zomaar dwingen tot beweging. Het is niet omdat jij graag wil dat ze meestappen aan het handje (of rollen van buik naar zij) dat ze dat ook doen.

Wat kan helpen, is samen een beweegles volgen. En het goede nieuws is: de vrijwilligers en afdelingen van de Gezinsbond organiseren veel van die bewegingsactiviteiten!

Zoals bijvoorbeeld:

  • babyzwemmen
  • watergewenning/spartelcursus
  • knuffelturnen
  • zingen met peuters

Niet elke afdeling organiseert alles. Deze afdelingen organiseren alvast activiteiten voor baby’s en peuters. Oudere broers en zussen worden natuurlijk niet in de steek gelaten. Ook voor kleuters is er een uitgebreid aanbod.

LEES OOK > Samen bewegen met je peuter: ideaal voor het zelfvertrouwen

Aanbod

Het aanbod van de activiteiten is afhankelijk van de tijd van het jaar: in september of januari beginnen veel reeksen en dan is het aanbod groot. Naar het einde van het schooljaar toe vermindert dat. In de vakantie kunnen de kleuters en oudere kinderen natuurlijk terecht bij de sportkampen van AFYA, de jeugddienst van de Gezinsbond.

De activiteiten zijn meestal toegankelijk voor iedereen, al kan de deelnameprijs verschillen voor leden en niet-leden. Op zoek naar activiteiten bij jou in buurt? Het overzicht vind je op onze website!

Met een baby in huis ziet je leven er een pak anders uit. Daarom krijg je als jonge ouder gratis ‘Brieven aan Jonge Ouders’, een tijdschrift van de Gezinsbond boordevol herkenbare verhalen en boeiende weetjes. Ook kan je je inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief die perfect de leeftijd van je kindje volgt. Schrijf je hier snel in!

Gepubliceerd op: 21/04/2017, laatste update op: 07/02/2022

Tags: , , , , , , , ,