In de kinderopvang is niet altijd veel tijd voor activiteiten met baby’s en peuters. Dat bleek uit een kwaliteitsbevraging van Kind en Gezin. Gelukkig kunnen ook (groot-)ouders hier helpen!

Voor baby’s en peuters is spelen en ontdekken dé manier om te leren, vaardigheden te ontwikkelen en sterker en zelfstandiger te worden.

Hij wil niet!

Lopen, spelen, klauteren, klimmen en soms een beetje vallen: het hoort er allemaal bij. Al is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan: baby’s en zeker peuters laten zich niet zomaar dwingen tot beweging. Het is niet omdat jij graag wil dat ze meestappen aan het handje (of rollen van buik naar zij) dat zij dat ook doen.

Wat kan helpen, is samen een beweegles volgen. En het goede nieuws is: de vrijwilligers en afdelingen van de Gezinsbond organiseren veel van die bewegingsactiviteiten!

Zoals bijvoorbeeld:

Niet elke afdeling organiseert alles. Deze afdelingen organiseren alvast activiteiten voor baby’s en peuters.

Oudere broers en zussen worden natuurlijk niet in de steek gelaten. Ook voor kleuters is er een uitgebreid aanbod.

  • kleuterturnen of -dans
  • multimove
  • en nog veel meer!

Aanbod

Het aanbod van de activiteiten is afhankelijk van de tijd van het jaar: in september of januari beginnen veel reeksen en dan is het aanbod groot. Naar het einde van het schooljaar toe vermindert dat. In de vakantie kunnen de kleuters en oudere kinderen natuurlijk terecht bij de sportkampen van AFYA, de jeugddienst van de Gezinsbond.

De activiteiten zijn meestal toegankelijk voor iedereen, al kan de deelnameprijs verschillen voor leden en niet-leden. Op zoek naar activiteiten bij jou in buurt? Het overzicht vind je op onze website!

Word hier lid van De Gezinsbond om te genieten van vele andere voordelen. Of volg alle updates via onze Facebookpagina!

Gepubliceerd op: 16/12/2017

Tags: , , , , , , , ,