In tijden van corona is het dubbel zo uitdagend om mama te zijn. De afgelopen weken waren een echte uitputtingsstrijd, zeker voor alleenstaande mama’s. Daarom hebben we voor al die mama’s een gratis te downloaden kaartje gemaakt. Leuk om te krijgen en te geven, en niet alleen op Moederdag!

Misschien kan je Moederdag wel echt vieren zondag, misschien moet je nog even geduld hebben. Dat het een Moederdag wordt die we niet snel zullen vergeten, is zeker.

Zeker voor alle mama’s die (misschien voor de eerste keer) als alleenstaande mama Moederdag vieren is het geen makkelijke dag.

Een kaartje voor de allerliefste mama

kaartje mama gratis downloaden
Ontwerp kaartje: Vicky Chalks A Lot

Jezelf eens goed verwennen is voor elke mama een goeie tip op Moederdag (eigenlijk op eender welke dag). Zeker voor mama’s die het voor de eerste keer vieren.

Maar als je er alleen voorstaat, en in coronatijden is dat vaak ook echt wel alleen, is het toch echt een aanrader.

Zoek dus iets uit waar je zelf helemaal blij van wordt en doe het. Zoals een afhaalmaaltijd regelen of met je kind(eren) een lekkere brunch maken om samen van te genieten.

Ken je een alleenstaande mama? Een mooi moederdagcadeau kan misschien een tegoedbon zijn voor een logeerpartijtje voor de kinderen van zodra dat weer mag. Zo geef je wat rust en een nachtje heerlijk slapen!

Of wat dacht je van dit leuke kaartje voor mama? Het tovert ongetwijfeld een glimlach op haar gezicht. Ons mama-kaartje kan je hier gratis downloaden.

LEES OOK > Petra De Pauw: ‘Moederdag wordt hier altijd een beetje genegeerd’

Last-minute tips voor een geslaagde Moederdag

Zeker in tijden van corona vraagt Moederdag wat voorbereiding. Je kan niet nog snel even naar de winkel om het juiste cadeau te halen en je hebt het waarschijnlijk zo druk met de combinatie werk-gezin-opvang dat je misschien nog helemaal niet nagedacht hebt over wat je zou doen.

Met deze tips lukt het zeker en vast:

Het leukste cadeautje maak je zelf

Een knutselwerkje, een zelfgemaakt drankje, een doe-het-zelfpakket om te bakken of te koken… het kan allemaal dienen als geschenk voor mama of oma.

Krijg je al kriebels van het woord creatief? Nergens voor nodig! Een origineel cadeau hoeft geen weken werk te kosten, dat bewijzen deze 9 creatieve ideetjes.

In de ‘lokale’ bloemetjes

Een bloemetje bij de bloemenzaak in je buurt zit er misschien nog niet in, maar online vind je heel wat initiatieven die een prachtig boeket van een lokale kweker bij jouw mama leveren.

Laat mama genieten en geniet volop mee

En dat begint al bij het opstaan. Laat mama wat langer in bed liggen en bereid alvast een superlekker ontbijtje voor. Dek de tafel feestelijk of breng het gewoon op bed.

Laat mama helemaal kiezen hoe ze het liefst de dag doorbrengt. Lekker in de zetel hangen en een boek lezen, samen een gezelschapsspel spelen, een leuke serie kijken, gezellig naar buiten of samen sporten? Je bedenkt wel iets! Deze 5 gratis ideeën voor een instant happy mama kunnen àltijd.

Nog meer inspiratie nodig? Neem dan ook eens een kijkje op gezinsbond.be/moederdag en ontdek welke cadeautjes je kan kopen met spaarkorting van de Gezinsbond.

Iemand missen doet extra pijn op Moederdag

Voor mama’s die een kindje verloren kan Moederdag extra pijnlijk zijn. Aarzel niet om ook hen een berichtje te sturen, te tonen dat je er (virtueel) bent voor hen.

Ook als je nog niet zo lang geleden afscheid hebt moeten nemen van jouw ‘moederfiguur’, kan Moederdag voor verdriet zorgen. Schrijfster Isabel Boons schreef er deze pakkende column over.

Meer artikels over je gezinsleven tijdens de coronacrisis kan je hier terugvinden.

Meer goedgezinde tips kan je terugvinden in onze Facebookgroep. Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten.

 

Gepubliceerd op: 08/05/2020, laatste update op: 29/05/2020

Tags: , ,