Zeker in deze bijzondere coronatijd, waar knuffelen bij een afscheid erg gemist wordt, kunnen woorden zalven. Het initiatief Gedichtenkrans wil nabestaanden de kans geven om afscheid te nemen met een persoonlijk gedicht. Zo hopen de dichters de speciale omstandigheden waarin uitvaarten momenteel plaatsvinden enigszins te verzachten.

Dichters leggen krans van woorden neer

De wereldwijde coronacrisis en het stijgende aantal dodelijke slachtoffers laat ook de Dichter des Vaderlands Carl Norac niet onberoerd. Aan dichters uit Vlaanderen, Brussel en Wallonië vraagt hij uitvaartgedichten te schrijven voor mensen die overlijden aan het coronavirus.

Via de website van de Dichter des Vaderlands vind je een aantal algemene gedichten van onder meer Alain Delmotte, Peter Holvoet-Hanssen, Hilde Keteleer en Peter Theunynck. Maar er zijn ook een aantal gepersonaliseerde gedichten opgenomen.

LEES OOK > Afscheid nemen tijdens de coronacrisis met verbindende rituelen

Hoe een gedicht aanvragen?

Hoe kan je een persoonlijk afscheidsgedicht aanvragen? Nabestaanden kunnen mailen naar info@vonkenzonen.be met hun verhaal, de datum van de begrafenis en hun contactgegevens.

VONK & Zonen contacteert een van de dichters van het schrijversgezelschap in jouw provincie en die neemt persoonlijk contact op met de familie en bezorgt binnen de vijf dagen het gedicht (soms kan het ook vroeger).

‘Alles van waarde is weerloos’, schreef de dichter Lucebert. Maar een krans van woorden kan soms de pijn verzachten.

LEES OOK > Boeken om kinderen te leren omgaan met de dood

Meer artikels over je gezinsleven tijdens de coronacrisis kan je hier terugvinden.

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten.

Gepubliceerd op: 17/04/2020

Tags: