De vakantie staat voor de deur, maar door het coronavirus zullen we Kerstmis in 2020 niet kunnen vieren op de manier die we gewend zijn. Hoe maak je er dit jaar toch een onvergetelijk feest van? Deze kerstactiviteit voor het gezin komt warm aanbevolen: verspreid met de kinderen warme wandelwensen in jouw buurt!

Bubbelvriendelijke kerstactiviteit

In deze bizarre tijden kunnen we allemaal wel wat positieve vibes gebruiken. Wie ontvangt niet graag een mooie wens of een gemeend compliment? Maar zeker zo leuk is ook het geven van die wensen!

Gezinssport Vlaanderen, de sportdienst van de Gezinsbond, werkte samen met Sport Vlaanderen een bubbelvriendelijke activiteit uit voor de kerstvakantie: Wandelwensen. Een warme, leuke knutsel- én beweegactiviteit voor het hele gezin.

Samen knutselen

Niets leuker dan op koude, donkere dagen samen met je kind(eren) te knutselen. Dompel je huis onder in de kerstsfeer, maak het gezellig warm en kleur, en schilder of versier de winterse tekeningen op de wandelwenskaart.

kerstactiviteit voor het gezin: wandelwensen

De tekeningen kun je uitknippen, en ze zijn voorzien van een gaatje bovenaan, zodat de ontvanger ze kan ophangen in de kerstboom. Download de wandelwenskaart en ga creatief aan de slag.

Samen schrijven

Wandelwenskaarten mooi versierd? Overleg dan samen met je kind(eren) aan wie je welke wandelwens wilt bezorgen. Je kunt ze natuurlijk bij bekenden in de bus stoppen, maar de boodschap zal nog warmer overkomen als iemand onverwacht blij wordt gemaakt.

Pen jullie boodschap neer op de achterzijde van het kaartje.

Samen op pad

Wensen en complimentjes ingevuld? Tijd om naar buiten te trekken! Ga op stap en post de wandelwensen in jouw buurt.

Bij wie tover jij een glimlach op het gezicht?

LEES OOK > Kerst en nieuwjaar tijdens corona: zo maak je het toch gezellig met familie

Je kunt de wandelwensen downloaden op de website van Familie Fit. Op zoek naar nog een leuke kerstactiviteit voor het gezin? Neem dan eens een kijkje op kinderpartybox.be. Je vindt er de leukste kerst- en knutselboxen, voor kinderen van 6 tot 12.

Dit artikel verscheen in januari 2021 in De Bond, het ledenblad van de Gezinsbond. De Bond kan ook bij jou (gratis!) in de bus vallen. Het enige wat je hoeft te doen, is lid worden. Nieuwtjes en activiteiten van de Gezinsbond meevolgen kan ook via FacebookTwitter en Instagram.

Gepubliceerd op: 17/12/2020, laatste update op: 04/01/2021