Wat?

Tussen 2020 en 2023 werd Vlaanderen opgeschrikt door dramatische gebeurtenissen in de kinderopvang. Eindelijk kwam er het besef dat kwaliteit belangrijk is en dat de norm van acht à negen kinderen per begeleider echt te veel is.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat ouders beginnen twijfelen aan zichzelf. Is kinderopvang goed of slecht? Hoe herken je een betrouwbare opvang? Wat mag ik als ouder wel/niet verwachten van een crèche of kleuterschool?

Tijdens dit gratis webinar spreekt Michel Vandenbroeck zelf over wat ouders mogen verwachten, over wat de rechten van ouders zijn en de verantwoordelijkheid die de overheid draagt om te verzekeren dat elke Vlaamse kinderopvang goed en veilig is.

Ouders met jonge kinderen en aanstaande ouders krijgen een antwoord op vragen die ze in de huidige omstandigheden hebben over kinderopvang en kleuterschool.

Ouders die vooraf een vraag willen insturen voor de spreker kunnen dat doen via deze link. 

 

Dit webinar wordt georganiseerd door VCOK en VBJK in een samenwerking met Gezinsbond.

 

Webinar door Prof. Michel Vandenbroeck

Hoofddocent gezinspedagogiek en vakgroepvoorzitter van de vakgroep sociaal werk en sociale pedagogiek. Zijn onderzoek gaat over beleid en praktijk inzake gezinnen, met een nadruk op jonge kinderen. Hij bestudeert onder meer in- en uitsluitingsprocessen in kinderopvang, kleuterschool en opvoedingsondersteuning in contexten van toenemende diversiteit.

 

Wanneer?

Donderdag 26 januari 2023

 

Interesse?

>> Schrijf je hier in

Wil je liever een ander webinar volgen? Bekijk onze andere webinars hier.

LEES OOK > Pedagoog Michel Vandenbroeck over de crisis in de kinderopvang: ‘Vraag gerust hoe het gaat met je kind in de opvang’

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 11/01/2023, laatste update op: 27/01/2023

Tags: ,