WAT?

“Jongeren zijn onvoorzichtig en roekeloos. Ze geven niet om hun privacy.”; “Kinderen zijn naïef en onbezonnen. We moeten ze beter beschermen.”

De populariteit van sociale media en online toepassingen bij kinderen en jongeren, zorgen voor heel wat bezorgdheden rond hun privacy. Tijdens dit webinar schetsen prof. dr. Ralf De Wolf & dr. Tom De Leyn een genuanceerd beeld van hoe jongeren omgaan met data en privacy.

Ze gaan dieper in op de rol van sociale media, de praktijken van kinderen en jongeren en geven tips om als ouder de leefwereld van kinderen beter te verstaan.

Dit webinar gaat over kinderen en hun privacy online.

Je kunt het webinar volgen via je computer, tablet of telefoon. Vragen? Mail naar veiligonline@gezinsbond.be.

 

WIE?

Ralf De Wolf is professor Nieuwe Media Studies verbonden aan de vakgroep Communicatiewetenschappen en de onderzoeksgroep voor Media, Innovatie en Communicatietechnologie aan de Universiteit Gent. In zijn onderzoek focust hij op de maatschappelijke uitdagingen van nieuwe media en data-gedreven technologie met een bijzondere aandacht voor privacy, surveillance en data controle.

Tom De Leyn is postdoctoraal onderzoeker aan de onderzoeksgroep voor Media, Innovatie en Communicatietechnologieën aan de Universiteit Gent. In zijn doctoraat onderzocht Tom de rol van privacy binnen de hedendaagse online jeugdcultuur. Zijn onderzoek focust voornamelijk op jongeren hun privacy percepties & praktijken op sociale media.

 

Veilig Online brengt interactieve vormingen over mediaopvoeding aan ouders. Veilig Online is een initiatief van Gezinsbond en Child Focus.

 

WANNEER?

Donderdag 8 december 2022, 20u

 

INTERESSE?

Herbekijk hier het webinar!

Wil je liever een ander webinar volgen? Bekijk onze andere webinars hier.

Gepubliceerd op: 09/11/2022, laatste update op: 13/12/2022

Tags: , , , , , , ,