De paasvakantie staat voor de deur. Een tijd van chocolade, eieren en chocolade-eieren. Maar ook een beetje een tijd van ‘help-wat-als-de-kinderen-zich-vervelen’?!?

Wat is meer geschikt bij verveling tijdens de paasvakantie dan een uitstapje met je kinderen? Wij hebben enkele tips voor jou! Ben je ook lid van de Gezinsbond? Dan bespaar je ook nog eens per activiteit.

1) Paasactiviteiten bij de afdelingen

Wat zou een paasvakantie zijn zonder paasactiviteiten? Paaseieren rapen of versieren, of andere leuke activiteiten: een boel vrijwilligers hebben in hun afdeling een leuke activiteit op poten gezet. En je hoeft je niet eens ver te verplaatsen! Leuk voor het hele gezin. Zoek hier waar in je buurt jouw kinderen kunnen paaseieren rapen.

Tip! Bekijk op tijd het aanbod: voor sommige activiteiten moet je inschrijven, soms wordt ook een inkomprijs gevraagd.

Voor wie aan zee verblijft tijdens de paasvakantie

 

2) Seafront goes chocolate (Zeebrugge)

Seafront in Zeebrugge zet tijdens de paasvakantie in op toffe activiteiten mét chocolade. Zo kan je een echte duikboot gemaakt van chocolade bezichtigen en kunnen kinderen tot en met 10 jaar meedoen aan de paaseizoektocht op donderdag 5 april. Wees op tijd, om exact 11u gaat de zoektocht van start!

Seafront is een maritiem park over de zee en de visserij. Uniek is dat je er in een Russische onderzeeër kan kruipen om zo te ontdekken hoe het leven aan boord is.

Meer info over ​Seafront en de spaarkorting vind je hier.

3) Mummies in Brugge

Mummies in Bruges: Secrets of Ancient Egypt is een nieuwe tentoonstelling over de opmerkelijke rituelen van de oude Egyptenaren rond de dood en het hiernamaals. Naast 200 archeologische objecten kan je er ook 9 menselijke én dierlijke mummies van meer dan 2.000 jaar oud bewonderen!

Speciaal voor kinderen (8 – 12 jaar) is er een speurtocht met Dummie de Mummie, bekend uit de boeken van Tosca Menten.

Ga op ontdekking met 3 euro spaarkorting.

4) Zwempret bij Lago Brugge

Lago is de nieuwe naam van de S+R waterparadijzen. Ideale uitstap bij slecht weer! Verblijf je niet aan zee? Geen nood, er zijn nog een pak andere zwemparadijzen, zoals in Gent, Lier, Pelt en Beveren.

Spetteren kan met 10 procent korting. Voor meer info: klik hier.

Elders in het land

 

5) Nog meer waterpret bij Hidrodoe (Herentals)

Tijdens de paasvakantie komt Dr Oogstoppel uit de toekomst op bezoek in Hidrodoe. Hij zal ons via een heuse wetenschapsshow elke dag om 11u en 15u een waterlesje leren. Verder is er ook nog De Blauwe watertuin en de 3D-film Little Dolphin. Het verhaal van de kleine dolfijn die verdwaalt in de grote oceaan raakt jong en oud. Zal hij zijn moeder terugvinden?

Leden van de Gezinsbond krijgen 1 euro rechtstreekse korting tijdens de paasvakantie. Meer informatie vind je hier.

6) Op ruimtereis in Cosmodrome (Genk)

De 360°-show ‘Op reis met Seppe Supernova’ in Cosmodrome (Genk) neemt jou en de kinderen mee op ontdekking door het zonnestelsel. Via de expo ‘De Oerknal’ kom je alles te weten over het absolute begin van de kosmos.

Tijdens de paasvakantie krijg je niet alleen spaarkorting op je ticket, maar word je extra verwend met een gratis partijtje minigolf en een heerlijke pannenkoek.

7) Verken de personages uit Star Wars (Brussel)

Van 2 april 2 september ontdek je originele kostuums, rekwisieten en de favoriete personages uit de meest epische filmreeks ooit in Brussels Expo. Dat is niet alles: bezoekers herontdekken de onvergetelijke personages uit Star Wars op een totaal nieuwe manier en verkennen tegelijk hun eigen identiteit door middel van één simpele en diepzinnige vraag: what forces shape you?

Als lid van de Gezinsbond krijg je 2 euro spaarkorting op tickets voor volwassenen en kinderen of drie euro spaarkorting op de FamilyPass. Meer informatie vind je hier.

8) Pasen zoals het vroeger werd gevierd (Bokrijk)

​Tijdens de Paasvakantie zijn er in het Openluchtmuseum Bokrijk dagelijks leuke paasactiviteiten. Ontdek o.a. traditionele volksspelen, eierestafette en ambachten (en maak je eigen souvenir); bezoek lammetjes, biggetjes en kuikens en laat de kinderen los in de openluchtspeeltuin.

Op Paaszondag 1 en Paasmaandag 2 april vier je samen met de Bokrijkacteurs Pasen zoals dat meer dan 100 jaar geleden gebeurde, inclusief grootse paaseierenraap.

Op zondag 8 april beleef je de allereerste Ketnet-fandag: optredens, een spann ende speurtochten ontmoetingen met je Ketnet-idolen zoals de Helden, Kaatje en De Ketnetband. Elke woensdag is er ook kindertheater.

Buitenkansje want leden van de Gezinsbond krijgen maar liefst 50 procent korting op een dagticket!

9) Dieren kijken en spelen in Gaia Zoo (Kerkrade, Nederland)

1.500 bijzondere dieren kan je ontdekken in Gaia Zoo. Een bezoek voelt als een wereldreis: van het koude noorden naar de savanne en het regenwoud. Een groots indoor speelparadijs én een waterpretpark maken deze uitstap compleet.

Bezoek dit park met 3,75 euro spaarkorting per aangekocht ticket. Meer informatie vind je hier.

10) Ondergronds gaan in de Grotten van Han

Een klassieker bij de uitstapjes: de grotten van Han. Een ondergronds avontuur in de wondere wereld van stalactieten, stalagmieten, druipstenen en fossielen. Leden van de Gezinsbond worden hier verwend met 15 procent rechtstreekse korting én 15 procent spaarkorting. Deze korting geldt ook voor tickets voor het Wildpark of het Parcours Speleo. Let op: niet geldig op online tickets. Wie een HanPass wil, doet zich nog meer voordeel. Ontdek daarvoor alle details hier.

Overzicht van activiteiten in de paasvakantie

Je kan je gading niet vinden in de bovenstaande lijst? Geen nood: dit is het volledige activiteitenoverzicht voor de paasvakantie.

 

Wil je ook lid worden van de Gezinsbond? Dat kan! De Gezinsbond is er voor elk gezin, groot of klein. Naast deze voordelen, kan je ook terecht bij diensten als sociaal-juridisch advies, consumentenadvies of de energieconsulent. De studiedienst verdedigt de belangen van alle gezinnen bij politici via de gezinspolitieke werking.
Lees hier meer over waarom je lid zou worden!
PS Volg ons ook via Facebook of Twitter!

Tags: , , ,