Mama Relinde verwacht geen gekocht geschenk voor Moederdag, maar is al lang blij met enkele liefdesverklaringen en een dagje uitslapen. Onderstaande tips wil ze daarom maar al te graag meegeven aan haar man én aan haar 2 kinderen.

Moederdagverwachtingen van een mama

De meimaand sluipt gestaag naderbij. Normaal wordt nu in menig Vlaamse kleuterklas rond Moederdag gewerkt: versjes, liedjes, werkjes…

In de praktijk betekent het meestal dat de kleuter twee weken van tevoren ‘mama, ik hou van jou’ loopt te neuriën of met veel gegiechel verklapt wat ze op school voor mama aan het maken zijn.

Ieder jaar neem ik mijn hoed af voor de creativiteit die kleuterjuffen en -meesters hierin tentoonspreiden. Dit jaar is het nét iets anders.

Zonet kwam mijn echtgenoot vragen wat hij voor mij moest kopen, “nu de kinderen op school niks zouden knutselen”. Ik heb een schat van een echtgenoot, maar met deze vraag sloeg hij de bal wel heel erg mis.

LEES OOK > Aan de slag voor Moederdag: 9x inspiratie voor attente papa’s

Moederdag: een dag met extra veel liefde en aandacht

5 gratis ideeën voor een instant gelukkige mama op Moederdag

Moederdag is -voor mij- die dag in het jaar dat alle mama’s een beetje extra liefde en aandacht van hun kinderen krijgen. Iets waar wat tijd of zorg in gekropen is, is een veel groter cadeau dan een gekocht geschenk uit een winkel.

Voor mij gaat het dus om kinderen die hun mama blij willen maken en dat hoeft echt niet veel te kosten. Ik verwacht dus ook niet dat mijn man voor mij een cadeau voorziet (ik ben veel, maar niet zijn moeder!).

Ik hoop wel dat hij onze kinderen mee aanspoort en hen helpt om van Moederdag iets te maken.

Dus, voor iedereen die een kind wil helpen om een mama mee in de bloemetjes te zetten, volgen hier 5 gratis ideeën voor een instant happy mama op Moederdag!

LEES OOK > Inspiratie voor een verrassend en gezond moederdagontbijt

1. Liefdesverklaringen

In de ruimste betekenis van het woord. Een tekening of een dikke knuffel, een zelfgemaakt kaartje, verborgen boodschappen doorheen het hele huis: van zodra liefde het hoofdingrediënt is, smelt elke mama als sneeuw voor de zon.

2. Vrijstelling van dagelijkse taakjes

Geef mama even pauze van het vaatwas inladen, was ophangen, koken… Al eens aan een bonnenboekje gedacht, dat ook een tijdje nà Moederdag geldig blijft?

Waardebonnen voor leuke gezamenlijke activiteiten zijn trouwens ook een goede Moederdagtip voor iets oudere kinderen.

3. Uitslapen

Hoeft niet veel uitleg en is een groot cadeau voor veel moeders! Hoe langer we slapen, hoe beter gezind we zijn voor de rest van onze dag.

4. Lekker eten (waar je niets voor hoeft te doen)

Samen eten doet het voor mij altijd. Of het nu een lekker ontbijtje is of een simpele spaghetti aan een mooi gedekte tafel… Wat er geserveerd wordt, speelt minder een rol, als het maar met liefde gemaakt is.

Zelf ben ik minder fan van ontbijt op bed en dan vooral van de bijhorende kruimels… Beddengoed verversen vind ik niet zo’n topper als Moederdagcadeau.

5. Zelfgeplukte bloemen

Valt op een bepaalde manier ook onder categorie 1. Een heerlijk lenteboeket (het is er het seizoen voor) geeft elk interieur een leuke update (als je al dat speelgoed kan wegdenken). Een mooi lintje rond het boeket, en klaar!

Extra voordeel: je kan er een leuke wandeling of een tochtje met de fiets aan koppelen (terwijl mama uitslaapt bijvoorbeeld).

Ik ben alleszins heel benieuwd wat het dit jaar wordt!

Meer artikels over je gezinsleven tijdens de coronacrisis kan je hier terugvinden.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 29/04/2020, laatste update op: 17/05/2022

Tags: