Fans van sprookjes staan geweldige tijden te beleven. Niet één, niet twee maar zeven voorstellingen en shows van verschillende aard komen op hen af.

Als Sinterklaas of de kerstman nog geen idee hebben: deze cadeautips voor sprookjesfans zullen zeker aanslaan. Sprookjesfans van alle leeftijden, want niet alles wordt gebracht in ‘Disneyversie’.

Geschikt voor kleuters en jonge kinderen

 

1) Alice on ice (27-28 december, Kursaal Oostende)

Het verhaal van Alice in Wonderland maar dan op het ijs. Het verhaal wordt gebracht in het Nederlands, de muziek is in het Engels. De hoofdrollen zijn voor Jan Schepens en Celine Verbeeck.

Voorstelling telkens om 16u.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent op tickets voor volwassenen, 25 procent op tickets voor kinderen. Reserveren via deze link.

2) Roodkapje de musical (23 & 30 december, Capitole Gent – 4 maart & 29 april 2018, Stadsschouwburg Antwerpen)

Een levendige familievoorstelling van het klassieke sprookje, met een ietwat aangepast einde zodat het niet te eng is voor de kleintjes. Met aanstekelijke liedjes, een niet zo enge wolf (Jo Hens) en een Roodkapje met girl power (Lauren De Ruyck, finaliste van K3 zoekt K3).

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent. Reserveer via deze link.

 

3) Musical The Little Mermaid (13 tot 26 december in Flanders Expo, Gent)

De productie van The Little Mermaid (De kleine zeemeermin) werd opgesteld door Disney maar wordt in het Nederlands gebracht. Verwacht je aan een totaalspektakel!

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent. Bestellen kan via deze link.

4) Disney on ice – De Magische wereldreis (2-4 februari 2018, Lotto Arena Antwerpen)

Mickey, Minnie, Donald, Katrien en Goofy gaan op bezoek bij de Leeuwenkoning, Peter Pan, Ariël de kleine zeemeermin en Anna en Elsa van Frozen. Een reisje rond de wereld in Disneystijl én met acrobatische toeren.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 30/35 euro ipv 38/43 euro. Klik hier om tickets te bestellen.

5) Kidconcert Pinokkio (4 maart 2018, De Bijloke in Gent)

Voor kinderen die wel houden van klassiek, is er het KIDconcert Pinokkio. Voorafgaand aan de voorstelling kan ook een workshop worden gevolgd.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 20 procent spaarkorting. Tickets via de site van De Bijloke.

6) Winter Efteling (tot 31 januari 2018)

Het sprookjesbos wordt nog magischer in de winterperiode. De Efteling zorgt voor een feeërieke aankleding en de sprookjesvibe komt helemaal tot leven in Winter Efteling.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 32 ipv 37,5 euro. Reserveren kan via deze link.

 

Voor de balletfans

 

7) Ballet La Belle et la bête (10-11 maart, Stadsschouwburg Antwerpen)

Dit klassieke ballet La Belle et la Bête heeft maar weinig te maken met de Disneyversie van Belle en het Beest, maar alles met het ballet van Tsjaikovski. Voor de liefhebbers!

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent. Tickets reserveren kan via deze link.

Ledenvoordelen

Geprikkeld door deze kortingen? Leden van de Gezinsbond kunnen nog van veel meer voordelen genieten, zowel bij activiteiten en handelaars, als op andere vlakken. Wist je dat ze ook gratis gebruik kunnen maken van een sociaal-juridische dienst, energieconsulenten of consumentenbescherming?

Ondertussen zorgt de Studiedienst voor dossiers die bij politici belanden en sociaal-cultureel werk stelt een programma aan vormingen en lezingen samen, die ouders kunnen ondersteunen bij de opvoeding.

Klinkt goed? Lid worden kan in een paar klikken!

Psssst. Niets missen? Volg ook onze Facebookpagina. Zorg dat je al onze berichten ziet door onze berichten eerst te zien (volgen < zie eerst)

Gepubliceerd op: 25/11/2017, laatste update op: 10/06/2020

Tags: , , ,