De paasvakantie staat voor de deur. Een tijd van chocolade, eieren en chocolade-eieren. Maar ook een beetje een tijd van ‘help-wat-als-de-kinderen-zich-vervelen’? Wij hebben enkele tips voor uitstapjes tijdens de paasvakantie! 

Aan zee

1) De Sierk (De Haan)

Zijn je kinderen gepassioneerd door circusartiesten? Laat hen dan het circusleven ontdekken bij De Sierk in De Haan.

De Sierk is een speelparadijs waar kinderen kunnen leren omgaan met verschillende soorten speeltoestellen, zoals diabolo’s en eenwielers. Net zoals in een echt circus kunnen ze ook evenwichtsoefeningen doen, de clown uithangen en muziek maken.

Tijdens de paasvakantie zal De Sierk geopend zijn als buitenspeeltuin en kunnen jullie via een heuse speurtocht samen alle verborgen plekjes en hoekjes ontdekken.

Dankzij de Gezinsbond geniet je bovendien van een mooie korting op je toegangsticket. Meer info over De Sierk vind je hier.

De Ardennen

2) de Grotten van Han

Een klassieker bij de uitstapjes: de grotten van Han. Het Wildpark is alle dagen van de paasvakantie open, de Grot blijft voorlopig nog gesloten.

In dit wildpark kan je een safari doen met je hele gezin en dieren spotten. Bovendien is het wildpark bij de grotten van Han het enige wildpark waar de BIG 5 kan gezien worden in België!

Leden van de Gezinsbond worden hier verwend met 15 procent rechtstreekse korting én 15 procent spaarkorting. Alle details vind je hier.

Limburg

3) Gallo-Romeins Museum (Tongeren)

Slecht weer tijdens de paasvakantie? Dan is het Gallo-Romeins Museum in Tongeren een leuk alternatief voor een wandel- of fietstocht.

Het museum neemt je via educatieve films, levensechte figuren en prachtige maquettes terug naar de tijd van de Romeinen en de Galliërs.

Als lid van de Gezinsbond kan je bovendien genieten van een mooie spaarkorting van 2 euro op het individueel volwassentarief.

LEES OOK > Een vervroegde paasvakantie en minder opvang, hoe los ik dat op?

Antwerpen

4) ZOO Antwerpen

Dierenparken bezoeken is altijd een goed idee! ZOO Antwerpen is de oudste dierentuin van België, met meer dan 5000 dieren waaronder apen, leeuwen, zebra’s, …

Door de huidige maatregelen zijn de gebouwen momenteel niet toegankelijk voor bezoekers. Daarom is een wandeling door de prachtige tuin een buitenbeleving.

Tijdens de paasvakantie krijgen leden van de Gezinsbond extra korting: 15% rechtstreekse korting + 10% spaarkorting. Meer informatie vind je hier.

5) Pakawi Park (Olmen)

Ben je op zoek naar een kleinere, gezellige dierentuin om te bezoeken met de kinderen? Dan is Pakawi Park in Olmen een goed idee!

In het Pakawi Park kan je 32 verschillende diersoorten bezichtigen. Bij elke soort leer je hoe de dieren leven in hun natuurlijke habitat.

Indien je lid bent van de Gezinsbond, dan kan je genieten van 15% spaarkorting op de toegangsprijs.

6) Robotland (Essen)

Robotland is een gloednieuw technologiepark waar je op een leerrijke manier kan kennismaken met de meest innovatieve transport- en robottechnieken.

Kruip in de cockpit van een vliegtuigsimulator, fiets in VR over de Grand Canyon, laat een drone acrobatische toeren in de lucht maken, bestuur zelf een compactlader, een grijpkraan of zet een robotarm in beweging …

Leden van de Gezinsbond krijgen 4 euro spaarkorting op volwassenentickets besteld via de website van Robotland.

LEES OOK > Meer dan opvang: dikke pluim aan iedereen die ook nu bijdraagt om kinderen een veilige, maar ook speelse ontmoetingsplek te geven

7) Van Gogh – The Immersive Experience (Antwerpen)

Van Gogh, The Immersive Experience is een belevingsexpo voor het hele gezin. Dankzij de nieuwste audio, projectie- en VR technologie komen de werken van Vincent Van Gogh tot leven. Je stap als het ware binnen in zijn schilderijen.

De expo loopt af na de paasvakantie, dus grijp je kans!

Als lid van de Gezinsbond geniet je van 2 euro rechtstreekse korting op gewone tickets (=tickets voor een bepaalde dag en tijdsslot) en 3 euro rechtstreekse korting op Family Packs. Ontdek alle details hier.

Niet gevonden wat je zoekt? Geen nood: in dit overzicht vind je nog meer tips voor uitstapjes tijdens de paasvakantie.

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 20/03/2018, laatste update op: 09/04/2021

Tags: , , ,