Moederdag komt eraan! Voor die attente papa’s of meemoeders die graag iets in elkaar willen knutselen met de kinderen, hebben wij deze leuke ideetjes verzameld. Met garantie op een smeltend moederhart.

Kleurige knutselwerkjes

Het kussentje met hartjes van vorig jaar ligt nog steeds in de zetel, de werkjes van vorige jaren staan tussen de plantjes of zijn ergens mooi bewaard. Hét knutselwerkje van het jaar, is toch wel dat voor Moederdag. Met tonnen onvoorwaardelijke liefde geknipt, geplakt, bedacht of ineen gestoken. En waar menig moederhart een vreugdesprongetje bij maakt.

Dus papa of meemoeder, ga samen met de kinderen aan het werk. Maak er een leuk moment van, dan kan het resultaat alleen maar goed zijn! Met liefde en plezier gemaakt, dat zie je zo. Misschien kunnen jullie met volgende knutseltips aan de slag!

Moederdagkaartje

Een zelfgemaakt kaartje doet het altijd goed. Duik samen in de knutseldoos, zoek wat mooi papier, stiften, verf, kleurpotloden,… Nog inspiratie nodig? Bekijk dan zeker onze uitgewerkte ideetjes.

Kleine handjes en voetjes

Een kaartje, T-shirt of kussensloop met kleine handjes of voetjes, dat is zo schattig! Een leuk idee dat je ook makkelijk met de allerkleinsten kan doen. Wil je liever niet verven, dan zijn uitgeknipte handjes en voetjes ook leuk. Ontdek hier hoe je eraan begint.

Groene vingers

Een mooi knutselwerkje dat je elke dag nog wat ziet veranderen? Dat ontdek je hier. De kinderen vinden het geweldig om het groen te zien groeien en je hebt op het einde van de rit lekkere cresson om in een slaatje te verwerken of er je boterham mee te pimpen.

Een hartje van je hartendief

Heb je niet zo heel veel tijd? Je wil dat plantje uit de lokale bloemenwinkel wat personaliseren? Maak dan een hartje met een wens erop. Of waarom ook niet gewoon ‘mama’, want dat is toch gewoon het mooiste woord dat er bestaat?! Ontdek hier hoe je ‘m maakt.

Smullen maar!

Sta je zelf graag achter pot en pan? Is mama stiekem wel een zoetebekje? Dan vind je hier vast iets tussen. Makkelijke receptjes, eenvoudig en snel te maken.

Aardbei-rabarbersiroop

Lekker in een glaasje bruiswater of in een feestelijk glaasje cava! Santé, mama! Ontdek hier het receptje.

Zelfgemaakte mueslirepen

Een heel eenvoudig receptje, een lekker (en gezond!) resultaat.

Ook prima haalbaar om kleinere kindjes te laten helpen bij bijvoorbeeld het mengen van de ingrediënten… En het opeten ook natuurlijk!

Chocolade met studentenhaver

Omdat chocolade altijd een goed idee is! Leuk om te maken en het ziet er nog mooi uit ook! Ontdek hier het kan-niet-mislukken-recept.

Bokaal vullen met koekjesmengsel

Een origineel idee om later de koekjes dan misschien samen nog te bakken? Ontdek hier het cadeau-idee.

Geef mama wat me- of we-time

Geef mama zelfgemaakte tegoedbonnen voor leuke dingen samen of voor iets waar alleen zij even van kan genieten. Een fijn idee dat door kinderen van alle leeftijden kan gebruikt worden. Je past de inhoud van de bonnetjes dan gewoon aan aan de leeftijd en jullie leefwereld. Ontdek hier onze voorbeeldjes.

Fijne Moederdag!

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 27/04/2020, laatste update op: 29/07/2022

Tags: ,