Gescheiden ouders hebben veel te regelen en onthouden, niet in het minst het ophaal- en verblijfsschema van de kinderen. Gelukkig zijn er apps voor gescheiden ouders. Via smartphone of tablet die planningsconflicten, vergeten afspraken en onduidelijkheid over het uitgavenpatroon tot het verleden verwijzen.

1) 2Houses (3,1 op 5)
2houses

Deze Belgische app biedt zowel een gedeelde agenda, overzicht van noodzakelijke gegevens (telefoonnummer huisarts, adres voetbaltraining of verjaardagsfeestje) en een manier om de uitgaven bij te houden. Ook kan een dagboek bijgehouden worden en foto-albums aangemaakt.

Voor de app (voor Android en iOs) kan je je registreren via de website en twee weken gratis uittesten. Daarna kost de applicatie 40 euro per jaar.

 

2) Co-parent log (3,2 op 5)

co-parent-logDeze app bevat een kalender en een overzicht voor financiële uitgaven. Ook de tijd die je met het kind doorbrengt en het aantal keren dat je met de co-ouder in aanraking komt, kan bijgehouden worden. De app is gratis, heeft geen site en is enkel beschikbaar voor Android.

 

3) Shared Care (3 op 5)

Net als de andere apps heeft de Shared Care een kalender en kan je berichten sturen, uitgaven bijhouden en herinneringen instellen. Interessant hier is het luik advies én de toegang tot gezondheidszorg/-gegevens. shared-care

De app kost 4 euro op iTunes en is voorlopig niet verkrijgbaar voor Android.

 

Anderen

Naast deze zijn er nog apps, die een slechte rating krijgen (zoals Easyfamily of Family Facility), andere zijn nog nieuw (Co_parent Central en Alimentor) en hebben nog niet genoeg beoordelingen om te zeggen of ze nuttig zijn.

Meer tips en tricks kan je via Facebook volgen maar ook lid worden van De  Gezinsbond is interessant. Klik hier.

Gepubliceerd op: 19/12/2017

Tags: , , ,