Zomervakantie! Het ideale moment om uitstapjes te maken met het hele gezin. Geen inspiratie? Met Vakantievlinders selecteerden we meer dan 30 leuke locaties voor kindvriendelijke trips met de familie. Ontdek hier alvast 5 topactiviteiten voor uitstapjes in de zomervakantie met jonge kinderen.

Eropuit tijdens de zomervakantie

1. Cosmodrome

Klaar voor een ruimtereis? In de Cosmodrome, een reusachtige sterrenbol, ontdek je alles over sterren, planeten en andere mysterieuze fenomenen. Dankzij de 360° filmzaal bevind je je letterlijk in het middelpunt van de actie.

Ga samen met Vladimir en James op avontuur en maak kennis met hun nieuwe vriendin Lucia in de film Lucia, the Secret of Shooting Stars (+6j).

Of kies voor de nieuwe 360° film Explore (+10j) en geniet van een geweldige ontdekkingsreis door het heelal. Na de show laat een Astroranger je met veel plezier zien welke sterren, sterrenbeelden en planeten zichtbaar zijn aan de nachtelijke hemel.

2. DIVA

Bij DIVA gelegen te Antwerpen treed je binnen in een schitterend universum vol diamant, juwelen en edelsmeedkunst.

Voor jonge speurneuzen ontwikkelde DIVA speciale doe-opdrachten en ontdekmomenten.

3. De Sierk

Zijn je kinderen gepassioneerd door het circus? Laat hen dan het circusleven ontdekken bij De Sierk en wie weet ontpoppen ze zich wel tot echte circusartiesten.

De Sierk is een speelparadijs waar kinderen kunnen leren omgaan met verschillende soorten speeltoestellen, zoals diabolo’s, trapezes en eenwielers. Net zoals in een echt circus kunnen ze ook evenwichtsoefeningen doen, de clown uithangen en muziek maken.

LEES OOK > Vakantievlinders: 5x zomerse uitstapjes met je baby, peuter of kleuter

4. SEAFRONT

Ontdek de geheimen van de zee in SEAFRONT. In het themapark, in de gebouwen van de oude vismijn van Zeebrugge, verdiep je je in de wondere wereld van zee en zeevaart, vis en visserij.

SEAFRONT brengt maritieme tentoonstellingen, zoals Operatie Noordzee, een beklijvende familie-expo over de vergeten slag om de Schelde.

5. Plantentuin

Plantentuin Meise, dat is plezier voor groot en klein. In deze groene oase van maar liefst 92 hectare ontdek je 18.000 soorten planten van over heel de wereld.

Kinderen kunnen de kasteelvijver oversteken met een vlot, samen met Koning Amaryllo op speurtocht of op blote voeten het Verwonder-Je-Voeten-Pad ontdekken!

Vlinderwedstrijd

Om jullie gezinsuitstapjes nog leuker te maken, hebben wij een grote Vlinderwedstrijd uitgewerkt waarmee je heel wat leuke prijzen kan winnen!

Ga je op uitstap naar een van onze Vakantievlinders-locaties die aangeduid zijn met een vlindertje dan vind je daar een of meerdere Gezinsbond-vlinders.

Heb je een vlinder gevonden? Scan dan de QR-code en geef ons je lidnummer door én de locatie waar je op uitstap bent. Zo eenvoudig is het om deel te nemen! Lees alle info over de Vlinderwedstrijd.

Zoek je nog meer inspiratie voor leuke activiteiten? Ontdek al onze zomerse familie-uitstapjes met korting.

LEES OOK > Vakantietip voor de zomer: haal de vlinders naar je tuin met zelfgemaakte bloemzaadbommetjes

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 05/07/2021, laatste update op: 01/09/2021

Tags: , ,