Krokusvakantie! De kinderen zijn wel enthousiast maar ouders en grootouders niet altijd. Het weer is nog niet geweldig genoeg om lang naar buiten te trekken en verveling steekt algauw de kop op.

De vraag is dan ook vaak: Wat te doen met kinderen in de krokusvakantie? Wij hebben wel enkele ideetjes, en Gezinsbondleden houden maar beter hun kaart klaar voor extra (spaar)kortingen!

Spelen is leuk, maar spelenderwijs ontdekken is nog veel leuker! Dit kan je allemaal ontdekken:

Real Bodies voordeel gezinsbond1. Het menselijk lichaam

Ons lichaam is een wonderlijke en kwetsbare combinatie van fijngevoelige processen en onderdeeltjes. En net dat toont Real Bodies tot in het kleinste detail. Niet voor gevoelige kijkers, te bezoeken tot 15 april in Tour & Taxis (Brussel).

*Voor Gezinsbondleden is er 15 procent spaarkorting. Klik hier voor meer info en tickets voor Real Bodies.

comics station ledenvoordelen gezinsbond2. Cartoons

Voor een pretpark is het te koud, maar in een binnenpretpark heb je daar natuurlijk geen last van. Comics Station is helemaal opgebouwd rond Belgische stripfiguren en een plezier voor jong en oud. Bijkomend voordeel voor de treinreizigers: het is gewoon in het station!

Voor leden van de Gezinsbond is er 15 procent spaarkorting op de tickets en een euro spaarkorting op een B-dagtrip. Info en tickets voor Comics Station via deze link.

3. België

Op een speelse manier België en zijn geschiedenis ontdekken: dat is mogelijk in Belvue (Brussel). In drie leeftijdscategorieën is er een spelparcours uitgewerkt. Kinderen tot 18 jaar mogen gratis binnen, het spelparcours kost een euro.

*Spaarkorting voor leden van de Gezinsbond: 1 euro per ticket. Info en tickets voor Belvue, klik hier.

 4. 101 musea

Krijgen de kinderen of kleinkinderen maar niet genoeg van ontdekkingen in musea? Krokuskriebels to the rescue! In maar liefst 101 musea zijn in totaal 180 activiteiten voor kinderen, van baby’s en peuters tot 12 jaar!

Een selectie voor de verschillende leeftijden kan je ontdekken in deze artikels:
Buggy Tours
Krokuskriebels voor kleuters
Krokuskriebels voor kinderen

*Ledenvoordeel: Wie lid is van de Gezinsbond, kan rekenen op een fikse korting aan de kassa.

 Grotten van han5. Grotten van Han

In plaats van diep in de zee: diep in de grond. Want ook onder onze voeten bevindt zich een wonderlijke wereld. Ontdek wat je niet zomaar kan zien in de Grotten van Han.

*Korting: 15 procent korting aan de kassa EN daarbovenop 15 procent spaarkorting op het betaalde bedrag. Dit geldt zowel voor een bezoek aan de grotten, het wildpark of het parcours speleo! Bij een PassHan kan je nog meer besparen op tickets: klik hier voor meer info.

 6. Het heelal

Waarom naar beneden kijken als je ook naar boven kan kijken? Daar schuilen de echte mysteries! In Cosmodrome (Genk) kan je het heelal ontdekken in een dome van 360 graden en via een extra lange telescoop de ruimte in kijken.

*Spaarkorting voor leden van de Gezinsbond: 1,5 euro op een ticket voor volwassenen, 1 euro op een ticket voor kinderen jonger dan 16 jaar of 5 euro op een gezinsticket. Kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis binnen. Meer informatie via de site.

historium gezinsbond7. De geschiedenis van Brugge

Een tijdreis naar de Gouden Eeuw van Brugge met decors, muziek en speciale effecten: wie zei dat geschiedenis saai was? Ook aan kinderen is gedacht: via een family trail kunnen ook gezinnen met kinderen op ontdekking.

*Ledenvoordeel: 15 procent spaarkorting voor Historium Brugge. Klik hier voor meer info.

 8. Seafront

Ontdek de geheimen van de zee en visserij in die maritieme themapark. Met onder andere een Russische onderzeeër, een periscoop, torpedobuizen en een aanvalssimulatie.

*Voordeel voor leden van de Gezinsbond: 1,5 euro spaarkorting en een gratis zoektocht en drankje per kind. Een kind jonger dan 12 jaar dat in de krokusvakantie verkleed als kapitein, piraat, schipper, matroos of duiker komt, mag gratis naar binnen.  Lees hier meer info!

Bekijk het volledige aanbod voor de krokusvakantie!

 

Toch liever wat entertainment?

In Gent wordt weer een theaterfestival voor peuters en kleuters georganiseerd: Klein festijn. Verschillende voorstellingen én twee workshops met ouderopvang. En koffie. Dat moesten er meer doen… Bekijk de programmatie van Klein festijn.

*Gezinsbondleden krijgen voor alle voorstellingen een euro spaarkorting (zowel online als via de kassa).

 

Te ver of niet jouw smaak? Dan kan je ook kiezen voor:

• De nieuwe show van Bumba (Het magische wonderboek): voorstellingen nog tot 25 februari.
• Een nieuwe sprookjesmusical (Doornroosje)
• De Efteling-musical De Gelaarsde kat op rondreis door Vlaanderen
• En voor de showbeesten: Circus Pipo.

TIP! Houd je lidkaart van de Gezinsbond steeds op zak zodat je geen enkel voordeel mist! 
Het bedrag van de spaarkortingen kan je dan weer inzetten bij handelaars in jouw buurt. 

Heb je ook wel zin in deze (en nog veel meer!) kortingen? Lees hier waarom je lid zou worden van de Gezinsbond. Je zal snel merken: het voordeel is niet enkel financieel…

Volg voor de laatste nieuwtjes en kortingen ook onze Facebookpagina.

 

 

Gepubliceerd op: 05/02/2018, laatste update op: 11/06/2020

Tags: , , , ,