Dat coronavirus, hoe leg je dat nu in hemelsnaam uit aan je kinderen? Probeer het eens met onderstaande filmpjes én een leuk doe-boekje.

Blijf bij de feiten

In een vorig artikel dat we publiceerden over praten met je kind over het coronavirus schreven we dat je best bij de feiten blijft als je de kinderen uitlegt wat dit virus nu juist is. Leg het coronavirus op een juiste manier uit, maar geef ook geen onnodige informatie die de ongerustheid bij je kind kan doen stijgen.

Onderstaande filmpjes leggen het coronavirus op kindermaat uit én geven je kinderen de belangrijkste maatregelen mee. Wedden dat ze vanaf nu wél hun handen gaan wassen?

De corona’s op gezinsvakantie

Als je één filmpje over het coronavirus op kindermaat met de kinderen gaat kijken, laat het dan onderstaand filmpje zijn. Het is gemaakt door Eline Claeys, thuisbegeleidster voor gezinnen met een kind met autisme én mama van twee. Het filmpje is ondertussen al duizenden keren gedeeld via Facebook en YouTube. En terecht!

Handige doe-boekjes

In het leuke doe-boekje van De Weg Wijzer leren je kinderen meer over het coronavirus én kunnen ze aangeven hoe ze zich erbij voelen. Goed om dat laatste vaak te herhalen! Je vindt het gratis te printen boekje hier.

Ook het corona boekje van KnapLab is een aanrader, gratis te downloaden via de website van klinisch orthopedagoog Julie Verdonck.

Zeep is het beste wapen tegen het virus

Stijn Vlaeminck, radiopresentator van Studio Brussel, toonde in onderstaande filmpje op Instagram heel goed waarom we juist onze handen moeten wassen. Een leuk experiment om samen met je kinderen te doen én een leuke motivatie om die handjes goed te wassen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik heb daarnet met wat water, peper en zeep uitgelegd waarom we – om het #corona virus tegen te gaan – onze handen vaak moeten wassen.

Een bericht gedeeld door Stijn Vlaeminck (@stijnvlaeminck) op

Zit je de komende weken thuis met de kinderen? Lees dan zeker ons artikel met tips over hoe je dat aanpakt.

Volg de Gezinsbond ook op Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. In onze Facebookgroep ‘Goedgezinde tips‘ ontdek je nog meer relevante artikels en tips.

Gepubliceerd op: 19/03/2020, laatste update op: 06/04/2020