Kinderen hebben veel energie. En dat zal je als (groot)ouder in de vakantie geweten hebben! Gelukkig biedt de Gezinsbond haar leden een heleboel toffe, sportieve manieren om die energie te kanaliseren.

We geven je graag een paar tips en een greep uit het aanbod voor een sportieve zomervakantie:

1. Familie Fit

Begin met sporten dicht bij huis, of in je eigen tuin. De app Familie Fit daagt je gezin uit om te bewegen en te sporten. Je krijgt ook een heleboel handige tips, op maat van jouw gezin. Ga mee de uitdaging aan en word Familie Fit!

2. Zomerzoektocht

Zoals elk jaar stippelde Gezinssport Vlaanderen een boeiende en gezinsvriendelijke fiets- en wandelzoektocht uit in een Vlaamse stad. Nog tot 30 september kun je Eeklo gaan ontdekken via vier zoektochtformules: een wandelzoektocht (4 km), een fietszoektocht (30 km), een kinderzoektocht (4 km, volgt het zelfde parcours als de wandelzoektocht) en geocaching. Nog niet overtuigd? Klik hier voor 9 redenen waarom je de zomerzoektocht zeker niet mag missen.

3. Activiteitenkalender

Even geen inspiratie om er een sportieve zomervakantie van te maken? Op de website van Gezinssport Vlaanderen vind je een handige kalender waar je leuke sportieve uitjes en activiteiten in jouw regio opgelijst vindt.

4. Actieve speelnamiddag

Zijn jouw kinderen ook van die speels ravotters? Kom dan zeker naar de actieve speelnamiddag in Oostmalle op 1 augustus. De Afya-animatoren organiseren dan een namiddag vol sportieve en speelse activiteiten. Hier vind je meer info.

5. Spelkoffers

Als je ze op voorhand reserveert, kan je als jeugdbeweging of gewoon als (groot)ouder ook een van de spelkoffers van AFYA huren. En dat is gegarandeerd spelplezier voor jou en de kinderen 😉

Je kan kiezen uit verschillende koffers:

  • Laserspel

Het is een beetje zoals met waterpistooltjes spelen, alleen word je hier niet nat van. In de laserspelkoffer vind je alle materiaal en ideeën die je nodig hebt om een avontuurlijk achtervolgingsspel op poten te zetten. En je hoeft je geen zorgen te maken, de laserstraal is ongevaarlijk voor de ogen.

  • Zoals in het circus

In het circuspakket zit bijna genoeg om een eigen mini-circus te beginnen: alles om mee te jongleren, van ballen tot borden en knotsen.

  • Gezelschapsspelletjes à volonté

Zijn alle spelletjes in de kast al ettelijke keren gespeeld en wil je je kinderen liever niet weer voor een scherm? In de zitten twintig gezelschapsspellen voor uiteenlopende leeftijden (vanaf vier jaar tot vanaf twaalf jaar).

Klik hier om een spelkoffer te huren.

Dit artikel verscheen in een andere vorm in De Bond van juli 2018. De Bond is het gratis ledenmagazine van de Gezinsbond. Wil je het magazine ook ontvangen? Meld je dan hier aan om lid te worden.

Tags: , , , , ,