Geen verveling tijdens de krokusvakantie met Krokuskriebels voor jonge kinderen! De Gezinsbond slaat weer de handen in elkaar met meer dan 100 musea om je kinderen te entertainen met workshops, zoektochten, verhalen… Ontdek hier 9 topactiviteiten om samen met je gezin te ontdekken.

Omwille van corona kunnen activiteiten wijzigen. Sommige activiteiten kunnen bij publicatie al volzet zijn.

Eropuit in de krokusvakantie met Krokuskriebels

1. Breng de dieren tot leven! – Natuurpunt Museum (Antwerpen)

Dierenliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in het Natuurpunt Museum. Met een smartphone of tablet speur je samen met je gezin naar dieren, nadat je enkele haiku’s (korte, Japanse gedichtjes) opgelost hebt. Daarna mag je een beestig filmpje opnemen…

2. Nacht in het museum – Modemuseum Hasselt (Limburg)

Gewapend met je eigen zaklamp verken je de tentoonstelling DRESS.CODE. in het donker… Laat je samen met je gezin leiden door de fotozoektocht en ontdek terwijl via vijf codes de kledingstukken uit de collectie. Welk verhaal gaat schuil achter welk stuk?

3. Wiels Kets Tour – WIELS (Brussel)

Ontdek samen met je gezin de boeiende wereld van hedendaagse kunst tijdens de WIELS KETS TOUR. Met behulp van een poster doorloop je een zoektocht met spannende opdrachten doorheen de tentoonstelling Risquons-Tout.

Tot slot is er nog een leuke extra: kinderen kunnen podcasts van leeftijdsgenoten beluisteren om de werken vanuit een ander perspectief te bekijken. Wagen ze hun kans om zelf ook kunstcritici te worden?

LEES OOK > Enkele redenen om naar buiten te gaan in de donkere coronadagen

4. Op speurtocht met Jeroom en Gustavine – Belevingscentrum ’14-’18 (Vlaams-Brabant)

Jerome en Gustavine zijn de twee speurneuzen van het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk die je maar al te graag op sleeptouw nemen. Kom meer te weten over het leven tijdens de Groote Oorlog, probeer het bikkelspel uit en leer daarna koken met oorlogsreceptjes.

5. Op stap met Anna B. – S.M.A.K. (Oost-Vlaanderen)

De reizende kunstenaar Anna Boghiguian trok al naar Frankrijk, Egypte, Engeland, Istanbul… Ga ook op (digitale) ontdekkingstocht langs haar reuzepop-up tekeningen samen met je gezin! Los bijvoorbeeld vreemde raadsels op, creëer nieuwe verhalen of bedenk zelf een uniek kunstwerk…

6. Mijnwerker Max heeft hulp nodig! – Mijnmuseum (Limburg)

In het Mijnmuseum heeft mijnwerker Max je hulp nodig, want hij vindt zijn werkmateriaal niet meer. Ga samen met een gids op zoek in de oude mijngebouwen.

Wanneer Max weer aan de slag kan, heeft hij je veel verhalen te vertellen. Hoe is het om in het donker in een mijn te werken? Leuke bonus: je krijgt je eigen mijnwerkershelm.

LEES OOK > 8 tips tegen wagenziekte bij kinderen

7. Klei grappig die waterfluit! – Erasmushuis (Brussel)

In het Erasmushuis ga je aan de slag met klei om een klein waterfluitje te boetseren. Nadat de keramist het gebakken heeft, kun je een paar weken later met de vogels in je tuin babbelen.

Na het knutselen kun je in het museum met je ouders het familieparcours verkennen met een leuk opdrachtenboekje.

8. Dobbel je een weg door het vlas – Texture (West-Vlaanderen)

In het museum van vlas en textiel ‘Texture’ is een bezoekje één groot spel. Een dobbelsteen – het lot dus – bepaalt namelijk je parcours…

Los samen met je familie vragen op en laat je verbeelding de vrije loop bij de collectie.

9. Doeboekjes voor kleine en grote Watoto (‘kinderen’ in het Lingala) – AfricaMuseum (Vlaams-Brabant)

De doeboekjes van het AfricaMuseum gidsen jou en je gezin op een interactieve manier door de uitgebreide collectie.

Kies zelf of je eerst graag Lingala wil leren, een beroemd koningsmasker wil tekenen, de werktermiet wil helpen bij het terugvinden van haar koningin… Voor elk wat wils.

Benieuwd naar nog meer Krokuskriebels voor jonge kinderen? Neem een kijkje op de website!

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 03/02/2021, laatste update op: 22/02/2021

Tags: , , , , , , , , ,