Vakantietijd is gezinstijd. En hoe kan je die beter doorbrengen dan door samen iets te beleven? Samen herinneringen maken is goud waard. Zoek je nog een origineel cadeau? Deze uitstapjes lenen zich ook als beleveniscadeau.

Op zoek naar ideeën voor uitstapjes tijdens de kerstvakantie? Wat denk je van deze? En extra leuk: deze uitstapjes doe je mét korting.

1. Spelen in Speel

Vakantie dient om te spelen en waar kan dat beter dan in een indoor speelparadijs? Speel is gloednieuw, al is de locatie dat niet: het oude zwembad van Zwevegem. Er zijn glijbanen, klimwanden, een schaatsbaan, een escaperoom, een Lego- en Playmobilkamer en nog zoveel meer. O ja, meespelende ouders meer dan welkom. Het wordt zelfs aangemoedigd.

Korting als lid van de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting

2. Symfonie voor valse noot

Geen duet met valse noten maar een symfonie voor een valse noot. Yep, dat hoor je goed… of net niet? Dit familieconcert van en met Raf Walschaerts en het Symfonieorkest Vlaanderen is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Je kan er naartoe op 23 december in Gent, op 27 december in Brugge of op 29 december in Antwerpen.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 20 procent spaarkorting (ter plaatse).

3. Betoverd door Van Gogh

Deze expo is niet zomaar passief kijken naar schilderijen, maar een 360° beleving waarbij je ondergedompeld wordt in de leefwereld van Vincent Van Gogh. Iets totaal anders dus! Verlengd tot eind januari, en nog de hele kerstvakantie extra laat geopend.

Korting: 2 euro of 3 euro spaarkorting (aan de kassa).

4. Winteravonden in Bokrijk

Het openluchtmuseum in Bokrijk staat altijd garant voor een trip terug in de tijd, en dat is tijdens Winteravonden niet anders. Ideaal voor nostalgische zielen en liefhebbers van retro-attracties, van 16 tot 21 uur.

Korting als lid van de Gezinsbond: 4 euro voor tickets 13+, 1 euro voor tickets 3 tot 12 jaar.

5. Spetteren en badderen in een Lago-zwemparadijs

Vergeet de koude en donkere dagen in de wildwaterbanen en glijbanen voor de durvers, of het kinderbad voor wie kleine waterratjes heeft. Of laat de drukte van je afglijden in de wellness. Je vindt een Lago-zwemparadijs in Beveren, Lier, Pelt, Gent, Brugge en Zwevegem.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting.

6. Lichtspektakel bij China Light Zoo

Wat is het beste aan donkere dagen? Dat de lichtjes zo mooi uitkomen natuurlijk! De Zoo weet dat als geen ander te gebruiken met het lichtspektakel China Light. Dit jaar wandel je door het verhaal van de Lotusprinses en haar geliefde. Met hartstocht, vlinders, drankenboten en een levenselixir. Nog tot 13 januari!

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent rechtstreekse korting (met gebruik van de code)

Tip: doe ook je voordeel met een trip naar Planckendael

7. Winter wonder circus bij Boxtalino

Wat is er beter dan een circus? Een winter wonder circus! Met acrobaten, danseressen en de drie koningen: Melchior, Caspar en Balthasar. Enkel tijdens de kerstvakantie in De Schorre in Boom.

Jouw voordeel? 20 procent spaarkorting

8. Houten sculpturen van Stephan Balkenhol

Omdat de sculpturen niet altijd van zand of ijs moeten zijn: grote, wonderlijke werken uit hout van Stephan Balkenhol. Geschikt voor gezinnen met kinderen via het Doe-boekje van Vlieg. Nog tot 13 januari.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 2 euro spaarkorting per ticket (aan de kassa). Kinderen tot 18 jaar mogen gratis binnen.

9. Ontdek het mysterie van Stonehenge bij het Gallo-Romeins museum

Op ontdekkingstocht door de geschiedenis met objectieven, educatieve films en prachtige maquettes. Leer nu samen met je kinderen alles over Stonehenge (nog tot 21 april).

Jouw voordeel? 2 euro spaarkorting (aan de kassa) op het volwassenentarief.

Niets naar jouw goesting of smaak?

Natuurlijk is er nog veel meer korting te rapen als lid van de Gezinsbond. Of wat dacht je van korting bij de musicals Hans & Grietje of Scrooge? Liever iets anders? Er is ook een ledenvoordeel bij de balletten De Notenkraker en Het Zwanenmeer en de opera’s La Bohème en Nabucco.

De gloednieuwe ledenvoordelensite wijst je de weg naar alle voordelen en kortingen. Zeker een bezoekje waard.

Nog geen lid van de Gezinsbond? Dan kan je hier regelen.
Gepubliceerd op: 10/12/2018, laatste update op: 14/01/2019

Tags: , , , ,