Herfstvakantie is ook een beetje Halloweenvakantie. Ook bij verschillende partners van de Gezinsbond wordt een griezelige of mysterieuze sfeer opgeroepen. Hier kan je terecht voor Halloweenuitstapjes met kinderen en tieners:

1) Halloween in Bobbejaanland

herfstvakantie uitstapjes Halloween in Bobbejaanland , dat betekent 6 spookhuizen, 3 scarezones, 2 shows en 5 nocturnes. En daarnaast de gewone snelheidsduivels,

Waar & wanneer? 16 oktober tot en met 3 november 2019 in Lichtaart

Korting voor leden van de Gezinsbond: 3 euro spaarkorting

 

2) Halloween Trail in Historium

halloween historiumVan 19 oktober tot en met 3 november staat het Historium in het teken van Halloween. Het familyparcours wordt dan omgedoopt tot Halloween trail met een leuke quiz en een fijne verrassing. Mag het iets griezeliger? Schijf je dan in voor de Duistere Wandeling (mét gids).

Waar & wanneer? 19 oktober tot en met 3 november 2019 in Brugge.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting (ter plaatse).

 

3) Hanlloween op het domein van Han

grotten van hanHanlloween, zo heet de speciale Halloweenweek op het domein van Han.  Met een programma overdag voor kinderen die griezelen wel leuk vinden maar het donker iets minder en een avondprogramma , al dan niet met een maaltijd (enkel in het Frans).

De herfst heeft nog meer in petto op het domein: zo kan je er ook naar het burlen van de herten luisteren en het berenbos bezoeken.

Waar & wanneer? 26 oktober tot en met 3 november 2019 in Han-sur-Lesse.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent rechtstreekse korting en 15 procent spaarkorting op een individueel ticket, 18 procent rechtstreekse korting en 15 procent spaarkorting op een combiticket.

 

4) Halloween in de Cosmodrome

Wetenschap en technologie voor iedereen toegankelijk maken, dat is de doelstelling van Cosmodrome-Kattenvennen. Zowel over de oerknal als over de maanlanding kunnen jij en je (klein)kind veel bijleren.

TIP: Voor Halloween is er na elke 360° show de kans om kennis te maken met mysterieuze ruimtefiguren. Kinderen die verkleed komen kunnen een leuke alien-foto maken op de maan

Waar & wanneer? 26 oktober tot en met 3 november 2019 in Genk.

Korting voor leden van de Gezinsbond: spaarkorting, bedrag afhankelijk van het soort ticket.

5) Griezelwandeling in Pakawi Park 

ledenvoordeel gezinsbond uitstapje halloweenAan de vooravond van de herfstvakantie kan je in Pakawi Park (vroeger de Olmense Zoo) terecht voor griezelwandelingen om al helemaal in Halloweensfeer te komen! Met op zaterdag ook een griezelparty mét figuranten.

Waar & wanneer? 25 en  26 oktober in Olmen

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting (enkel op dagtickets)

 

6) Griezeltocht voor de dapperen in Plantentuin Meise  

halloween in plantentuin meiseTrek je wandelschoenen aan en ontdek de donkerste plekken van de plantentuin. Tijdens een wandeling van 3,5 kilometer kan je zelf aanschouwen waar je je goed kan verbergen. Mét de mogelijkheid tot een hap(je). De wandeling wordt aanbevolen vanaf 12 jaar, voor jongere kinderen is er een ietwat aangepaste wandeling van 2,7 kilometer. Kies je tijdsslot bij het bestellen van de tickets!

Waar & wanneer? 25 en 26 oktober in Meise

Korting voor leden van de Gezinsbond: 2 euro spaarkorting (enkel op gewone tickets).

 

7) Bilzen Mysteries

ledenvoordeel gezinsbond bilzen mysteriesBilzen Mysteries heeft Halloween niet nodig om mysterieus uit de hoek te komen: daar is het altijd spannend! De geschiedenis komt tot leven met acteurs en een fantastisch klank- en lichtspel. Ook overdag valt er iets te beleven met Het Complot, een spannende speurtocht.

Waar & wanneer? Het hele jaar door in Bilzen.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 2 euro spaarkorting per ticket.

 

Plaatselijke activiteiten rond Halloween

Ook de Gezinsbondafdelingen organiseren leuke workshops en griezelwandelingen, perfect voor een Halloweenuitstapje met kinderen of kleinkinderen. Bekijk ze via de pagina ‘lokale activiteiten’ of via de bijlage in De Bond.

TIP: Activiteiten met een rode bol organiseren iets ten voordele van Rode Neuzen Dag 2019.

 

Nog uitstapjes tijdens de herfstvakantie?

Bekijk hier de 11 leukste uitstapjes met kleuters

14 toffe uitstappen met kinderen tijdens de herfstvakantie

Tiener in huis? Hier kan je heen tijdens de herfstvakantie

Gepubliceerd op: 11/10/2019, laatste update op: 24/10/2019

Tags: , , , , ,