Regen in de zomervakantie kan heel wat plannetjes in het water doen vallen. Toch hoeft het niet te betekenen dat je binnen moet blijven... of toch niet thuis.

Een boel uitstapjes zijn (ook) geschikt bij regen in de zomervakantie.

Wetenschap & geschiedenis

 

1. Knal de ruimte(geschiedenis) in

Cosmodrome KattevennenAstronomie spreekt altijd tot de verbeelding. Bij expo ‘De grote oerknal’ in Cosmodrome Kattevennen ga je 13,8 miljard jaar terug in de tijd. Je verkent de sterrenhemel van de avond en kan de vernieuwde sterrenwacht bezoeken. Kennis om indruk mee te maken! Kattenvennen heeft een aanbod voor kinderen van 3 tot 7 jaar, 8 tot 12 jaar en tieners.

Korting als lid van de Gezinsbond: 5 euro spaarkorting op een gezinsticket; 1,5 euro spaarkorting bij een volwassen ticket, 1 euro spaarkorting bij een ticket voor kinderen jonger dan 16 jaar.

 

2. Wetenschappelijke ontdekkingstrip

technopolis doen bij regenweerAchter elke hoek een nieuw wetenschappelijk avontuur, dat is Technopolis in Mechelen. Zeepbel, spijkerbed, virtual reality of zelf chemieproefjes uitvoeren… Leuk voor 4 tot 104 jaar!

Voordeel bij de Gezinsbond: 3 euro rechtstreekse korting voor kinderen, 5 euro voor volwassenen.

 

3. Dummie de Mummie

mummies in bruggeVoor kinderen tussen 8 en 12 jaar is een kinderzoektocht uitgestippeld bij de tentoonstelling Mummies in Expo Brugge. Het personage Dummie de Mummie, uit de boeken van Tosca Menten, helpt de kinderen op weg. De tentoonstelling is uiteraard ook te bezoeken voor kinderen groot én klein.

Ledenvoordeel via de Gezinsbond: 3 euro spaarkorting op alle tickets (ter plaatse toegekend).

 

Over de taalgrens

 

4. Ondergronds & wilde natuur

grotten van han wildpark speleoHet domein van de Grotten van Han biedt verschillende mogelijkheden: een fris en verfrissend ondergronds avontuur in de grotten, of kennismaking met wilde en pure natuur in het Wildpark. Mag het vuiler en avontuurlijker? Kies dan voor Parcours Speleo: afdalen en door modder ploeteren!

Voordeel bij de Gezinsbond: 15 procent rechtstreekse korting EN 15 procent spaarkorting op een ticket voor de Grot van Han of het Wildpark of het Parcours Speleo. Wie een PassHan koopt (Grot van Han + Wildpark + PrhistoHan + Han 1900) ontvangt 18 procent rechtstreekse korting en 15 procent spaarkorting.

TIP De Grotten kan je ook bezoeken met een oudere kleuter. Lees het verslag hier.

5. Een dag met Emiel

bastogne war museum ledenvoordelen‘Een dag met Emiel’ is een dag ‘stage’ (6 tot 12 jaar) in het Bastogne War Museum in Bastenaken. Opgelet: ‘Een dag met Emiel’ kan enkel op specifieke data:  17, 24 en 31 juli en 7, 17 en 21 augustus. Een dag kost 22 euro en je moet een eigen picknick meebrengen. 

Je kan ook gewoon het museum bezoeken natuurlijk. Je beleeft er de Slag om de Ardennen opnieuw dankzij een prachtige verzameling authentiek materiaal van de strijd. Je staat midden in het slagveld, waar de kraters van ingeslagen bommen nog roken, en beleeft samen met de bewoners van een herberg de bombardementen…

Speciaal voor gezinnen zijn er geanimeerde bezoeken met zintuiglijke ateliers, getuigenissen en interactieve zalen.

Voordeel bij de Gezinsbond: 15 procent spaarkorting op een gewoon museumticket (toegekend aan de kassa).

Cultuur

 

6. Het grote scherm

Bioscoopcheques

Filmpje meepikken, popcorn’tje dabei: naar de cinema trekken is een klassieke uitstap die kinderen van alle leeftijden kan bekoren. TIP: Ook zeer geschikt bij warm weer, want: AIRCO.

Voordeel bij de Gezinsbond: afhankelijk van cinemacomplex. Tickets koop je aan bij je plaatselijk verantwoordelijke of online (enkel Kinepolis). Ontdek alle mogelijkheden hier.

 

7. I’m gonna live forever

fame oostende ledenvoordeelDe film Fame blijft een klassieker, en het verhaal (met swingende liedjes) komt nu naar het kleine podium. Voor een muzikale gezinsuitstap met wat lessen over het leven en de problemen van jongeren, die ook nu nog heel actueel zijn.

Voordeel bij de Gezinsbond: 5 euro spaarkorting op individuele tickets en tickets met kinderkorting (< 18 jaar). Niet bij groepstickets, vroegboektickets, abonnement en VIP arrangementen. De korting wordt VOOR de voorstelling op je lidkaart geplaatst.

8. Kampioen zijn is plezant

fc de kampioenen oostendeFans van de tv-klassieker FC De Kampioenen kunnen tot 1 september doen alsof ze de ster van de reek zijn in deze expo. Je kan poseren in decors en 3D animaties, stripscènes manipuleren of acteren in een levensgrote strip… Aan jou om onvergetelijke foto’s te nemen! Oh, en je kan ook je favoriete Kampioen ontmoeten.

Voordeel bij de Gezinsbond: gratis stripalbum van de Kampioenen (waarde: 6,50 euro) bij een bezoek aan de expo met minimum 3 personen en op vertoon van je lidkaart.

 

Spelen en zwemmen

 

9. Spelen, PUNT

spelen kinderen binnenspeeltuin tipsOud zwembad wordt speelparadijs, voor 0 tot 12 jaar, dat is SpeelPUNT. Omdat spelen leuk is, PUNT! Ouders worden trouwens aangemoedigd om mee te spelen, dus laat dat boek maar thuis!

Voordeel bij de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting.

 

 

10. Suske en Wiske – De zegevierende zee-ontdekkers

sea life blankenberge kleuters aan zeeSea Life in Blankenberge heeft bezoek van niemand minder dan Suske en Wiske. Tijdens een tijdelijke tentoonstelling kom je oog in oog te staan met schubben, tanden en tentakels. Je kan zelf fossielen opgraven en een quiz invullen. Op het eind van het bezoek wacht er dan een beloning.

Voordeel bij de Gezinsbond: 40 procent rechtstreekse korting (tot 31 augustus).

11.  Sissende slangen

serpentarium blankenbergeZon of regen, het is altijd tropisch warm in het Serpentarium in Blankenberge! Hagedissen, kikkers, spinnen, slangen… de dieren van het oerwoud kan je met je eigen ogen ontdekken?

Voordeel bij de Gezinsbond: 10 procent spaarkorting + 15 procent rechtstreekse korting.

 

12. Fun in het water

LAGO-zwemparadijzen, ledenvoordeel, zwemmen gezinsbondWildwaterbanen, glijbanen met kussens of in een buis: de LAGO-zwemparadijzen zijn ideaal om wat (regenachtige) uren te slijten. Ideaal voor klein (met waterspeeltuin), groot (wilde waterspellen) en sportief (baantjes trekken kan ook altijd).

Voordeel bij de Gezinsbond:  10 procent spaarkorting op tickets en abonnementen (exclusief all in-formules).

 

 

Nog tips voor trips?

 

Ook genieten van deze kortingen? Leden van de Gezinsbond beleven meer! Klik door naar de ‘lid worden’-pagina of ontdek meer ledenvoordelen hier.

 

Gepubliceerd op: 05/07/2019, laatste update op: 26/10/2020

Tags: , , ,