Regen in de vakantie kan een serieuze domper op de feestvreugde zetten. Geen buitenspeeltijd, minder licht en humeurige kinderen thuis.

Tips tegen verveling als het regent in de paasvakantie? Deze musicals entertainen jou én de kinderen buitenshuis zonder doorweekt en onderkoeld te geraken.

tips tegen verveling dolfje weerwolfje1) Dolfje Weerwolfje (14 & 15 april in Evergem)

Dolfje Weerwolfje is een bijzondere musical over een ‘doodgewone’ jongen van 7… die begint te veranderen na zijn verjaardag. Bij volle maan wordt hij een weerwolf, en daar moet hij mee leren leven. Hoe zullen zijn ouders reageren? Gebaseerd op de reeks van Paul van Loon nemen deze bijzondere voorstellingen gemaakt voor en door kinderen (6+) je mee in de spannende avonturen van Dolfje Weerwolfje.

In de paasvakantie kan je Dolfje Weerwolfje zien in het cultuurcentrum in Evergem op 14 en 15 april. Daarna trekt de reeks Vlaanderen rond. Bekijk alle data op de webpagina van ledenvoordelen.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent, spaarkorting kan gebruikt worden in de shop.

tips tegen verveling de gelaarsde kat2) De Gelaarsde Kat (laatste kans, 3 & 4 april in Gent en Antwerpen)

Een swingende voorstelling vol kattenkwaad, zo kan je de Efteling-musical De Gelaarsde Kat omschrijven. Er zijn nog twee voorstellingen: dinsdag 3 april (14u30) in Gent en woensdag 4 april (14u30) in Antwerpen.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 30 procent. Op deze site vind je precies hoe je de tickets met korting aanvraagt.

tips tegen verveling k33) K3-show (7 & 8 april in Oostende)

De nieuwe K3-show is een spannend natuuravontuur waarbij Hanne, Klaasje en Marthe de krachten bundelen om Mottige Mot te verslaan. Mottige Mot wil graag de macht in Vlinderland en bevriest daarvoor alle vlinders. Dat kunnen de K3’tjes natuurlijk niet laten gebeuren, en daar kunnen ze de hulp van het publiek goed bij gebruiken.

Tijdens de paasvakantie kan je deze show zien op 7 en 8 april in Oostende, daarna kan het ook nog in Antwerpen en Gent. Alle informatie en data vind je hier.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 3,5 euro per ticket (behalve op de show van 14u).

4) Ketnet Musical (7 april in Hasselt)

De nieuwe Ketnetmusical Team UP kan je in het midden van de paasvakantie gaan bewonderen in Hasselt. Lars komt op een grote sportschool terecht, tegen zijn zin. En dan wordt hij nog eens voorgetrokken ook… In mei kan je de musical ook nog zien in Gent en Antwerpen.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 3,5 euro per ticket. Alle informatie en data vind je op deze pagina.

tips tegen verveling zoo of life5) Zoo of life (paasvakantie, Antwerpen)

De zoo wordt 175 jaar en dat moet gevierd worden. De musical Zoo of Life doet net dat met een verhaal over liefde, veel dieren en liefde voor dieren. Gedragen door enthousiaste vrijwilligers en professionele acteurs kan je de hele paasvakantie lang genieten van dit spektakel in de Koningin Elisabethzaal, vlakbij de Zoo.

Korting voor leden van de Gezinsbond: 15 procent op online tickets. Lees de voorwaarden en de bestelwijze hier.

tips tegen verveling madagascar

6) Madagascar (laatste kans, 14 & 15 april in Antwerpen)

Volg Alex de Leeuw, Marty de Zebra, Melman de Giraf, Gloria het Nijlpaard en de ondeugende Pinguïns tijdens hun reis vanuit de Zoo in New York naar het paradijselijke Madagascar. Er zijn nog vier voorstellingen van dit familiespektakel in het Fakkeltheater in Antwerpen.

Korting voor leden van de gezinsbond: 4 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen onder 12 jaar. Bekijk ook de familiekorting op deze pagina.

Het regent op een weekdag, help wat nu gedaan?

* zwemmen in een Lago-zwembad (vroeger S&R)
* naar de film mét korting
* amusement met striphelden in het indoor pretpark Comics station
* een bezoek aan een museum. Bekijk hier waar je met korting heen kan in de paasvakantie!

En als het stopt met regenen? Dan zijn deze activiteiten ideaal om op ontdekking te gaan!

Tags: , , ,