Hoe mooi een bestemming ook is, soms kan de verveling toeslaan. Geen inspiratie voor een activiteit of te weinig kennis van het land en het terrein om 'risico's' te nemen met de kinderen.

Geen nood, Gezinssport Vlaanderen komt ter hulp. De sportdienst van de Gezinsbond is gespecialiseerd in het organiseren van actieve en sportieve vakanties.

Hou je van fietsen en wandelen, of wil je liever raften en klimmen? Wat je ook gaat doen, een actieve vakantie met kinderen zorgt voor een voldaan gevoel. Dat komt niet alleen door de sportieve activiteiten, maar ook vooral door ze samen met je kinderen te ondernemen.

> Waarom? Dit zijn de voordelen van een actieve vakantie met de kinderen

Bijkomend voordeel is dat je flink veel punten verzamelt voor je FamilieFit-app! Familie Fit is de actieve uitdaging die gezinnen aangaan. Door samen te bewegen en erop uit te trekken wordt het hele gezin fitter en gezonder!

Het water loopt je in de mond, de kriebels jagen door je lijf: je wil ook zo’n actieve vakantie? Dan zijn er deze vier opties:

1) Zwemmen, rodelen en wandelen in Edlbach (Oostenrijk, 10-18 augustus 2019)

Naar Oostenrijk met kinderen betekent de frisse berglucht inademen, van de zon genieten en natuurlijk: de bergen veroveren! Daarnaast is er tijd voor zwemmen in een van de vele zwemmeertjes, rodelen, wandelen op een hoog touwenparcours, een rondje minigolfen: afwisselend, uitdagend en actief. Echt iets voor avontuurlijke kinderen.

Voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar.

2) Wandelen en fietsen door Zuid-Slovenië (14-24 juli 2019) VOLZET

Avontuur, natuur en cultuur worden moeiteloos gecombineerd tijdens deze vakantie. Op het programma staat dagelijks een wandel- of fietstocht. Daarnaast is er ook een bezoek aan de hoofdstad Ljublijana voorzien, een rafting op de Krka rivier, bezoek aan een adrenalinepark en de grootste grotten, en een golfinitiatie in Ototec. Een verrassend avontuur voor de hele familie.

Voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar.

3) Elke dag een bergwandeling in Park Gesäuse (Oostenrijk, 20-31 juli 2019)

Voor wie dol is op wandelen en de bergen is er … de bergwandelvakantie. Onder begeleiding van ervaren gidsen kunnen toppen tot 2.000 meter worden bedwongen in beschermd natuurgebied. Aan de ene kant zie je de uitgestrekte en beboste Wildalpen, aan de andere kant heb je het prachtig ruwe Gesäuse-gebied: puur genieten!

Voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar.

4) Op ontdekking in Berlijn (Duitsland, 12-16 augustus 2019)

Ook in steden kan je een actieve vakantie beleven, zoals onze vijfdaagse reis naar Berlijn en Potsdam. Samen met je tiener ontdek je de geschiedenis én de cultuur van de stad. Voor verveling geen tijd in deze wervelende stad vol contrasten en variatie.

Voor gezinnen met tieners vanaf 11 jaar.

Ben je alleenstaande mama of papa? Gezinsport Vlaanderen denkt ook aan reizen voor eenoudergezinnen. Bekijk ze hier.

Voordelig op vakantie!

Een vakantie met Gezinssport Vlaanderen is niet alleen waanzinnig leuk maar ook nog eens een stuk goedkoper voor leden van de Gezinsbond. Als lid geniet je van 30 euro korting EXTRA gezinskorting vanaf het tweede kind. En dit bovenop de vroegboekkorting van 25 euro per persoon bij reservatie vóór 1 april.

Lid worden van de Gezinsbond kan op deze site

> Bekijk hier alle vakanties van Gezinssport Vlaanderen

Gepubliceerd op: 21/02/2019, laatste update op: 21/05/2019

Tags: , , , , , ,