Met de paasvakantie voor de deur, is het tijd om rond te kijken waar je eventueel heen kan als het weer té slecht is (en de kinderen te vervelend). Of net als het goed weer is, omdat iedereen er dan wegblijft en het er dan net lekker rustig is...

Of het regent tijdens de paasvakantie of niet, deze 8 musea zijn perfect om te ontdekken met kinderen. Sommige organiseren ook paasactiviteiten met (lekkere!) verrassingen.

1. Spelen met water (Hidrodoe, Herentals)

uitstap tijdens de paasvakantieRegen of zon: bij Hidrodoe speel je met water. Het is een echt DOE-museum met 120 opstellingen en experimenten. Breekt de zon door de wolken, trek je waterlaarzen aan en begin aan waterwandeling, afgestemd op verschillende doelgroepen: een kort pad voor kleuters, een geocache of een hidro-DOE-pad (3,5 of 5 kilometer) voor wie de natuur van het Peertsbos volledig wil verkennen.

TIP! Reservekleren voor waterratjes die de watertuin onveilig maken!

Gezinsbondkorting: 1 euro op volwassenentarief (aan de kassa).

 

2. Speuren naar mummies (Xpo Center, Brugge)

Mummies in Bruges is een van de tentoonstellingen in het Xpo Center in Brugge. Meer dan 200 voorwerpen en 9 mummies uit het oude Egypte kunnen er bewonderd worden. Voor kinderen tussen 8 en 12 jaar is er de speurtocht ‘Dummie de mummie’, zoals de gelijknamige boekenreeks van Tosca Menten. Wie tijd of zin heeft kan ook de permanente tentoonstelling over Picasso of de tijdelijke over Andy Warhol gaan bezichtigen.

TIP! Op woensdag 10 april komt de schrijfster naar het museum mét een extra toneeltje. Alle informatie vind je hier.

Gezinsbondkorting: 3 euro spaarkorting op alle tickets gekocht aan de kassa. Gratis voor kinderen jonger dan 6.

 

3. Reizen naar de ruimte (Kattevennen-Cosmodrome, Genk)

Beleef een ruimte-avontuur met expo ‘De oerknal’ én vanaf de paasvakantie kom je ook alles te weten over de maanlanding. Ook spannend: de 360°-shows. Dinosaurussen, leren over zon en maan, leven op Mars of Sterrenstof: het komt allemaal aan bod. Een ticket geeft je toegang tot een 360° show, de expo en de sterrenwacht.

TIP! Bekijk op voorhand de 360° shows en plan zo je bezoek. Niet elke show wordt elke dag vertoond.

Gezinsbondkorting: 1,5 euro (volwassenen), 1 euro (jonger dan 15) of 5 euro (gezin) spaarkorting.

 

4. Struinen tussen stenen (Gallo-Romeins Museum, Tongeren)

De stenen cirkel in Stonehenge zorgt al jaren voor mysterie: wat is het, waarom staat het daar en wie heeft dat gedaan? Antwoorden krijg je van specialist Mike Parker Pearson in de expo Stonehenge: voorbij het mysterie. De tour bestaat uit een audiogids (1 uur) en animatiefilms met opdrachtjes. Ideaal om kinderen tussen 7 en 12 jaar mee te overtuigen!

TIP! Steek zelf de handen uit de mouwen tijdens de creatieve workshop.

Gezinsbondkorting: 2 euro spaarkorting op een volwassen ticket (toegekend aan de kassa). Kinderen tussen 4 en 18 jaar betalen 1 euro.

 

5. IJzige IJzergeheimen (Museum aan de IJzer, Diksmuide)

De Eerste Wereldoorlog is geen sexy thema voor kinderen, en toch is het belangrijk dat ze weten wat er is gebeurd en welke rol de IJzer gespeeld heeft in de geschiedenis van ons land. Via de gratis opdrachtenbrochure ‘Het geheim van de IJzertoren’ speuren kinderen tussen 7 en 12 in het verhaal van de Eerste Wereldoorlog aan het IJzerfront naar codes om het mysterie op te lossen.

TIP! Bezoek ook het kinderkunstenproject Floating Dreams op de site rond de toren.

Gezinsbondkorting: 2 euro spaarkorting op een volwassenenticket (toegekend aan de kassa). Kinderen jonger dan 7 jaar mogen gratis binnen, tussen 7 en 17 jaar kost een museumbezoek 2,5 euro.

 

6. Duivelse diamanten (Diva, Antwerpen)

Antwerpen, diamantstad. Een steen die tot de verbeelding spreekt, van klein tot groot. Diva en haar butler Jerôme nemen jou en de kinderen mee op reis door het Antwerpse diamantverhaal, in zes themazalen met verhalen, vakmanschap en ensceneringen. Een BRILJANT museum, dat voor kinderen tussen 7 en 12 ook een leuk (en gratis) doe-parcours voorziet.

TIP! Combineer een tripje naar Antwerpen met een voorstelling of show.

Gezinsbondkorting: 15 procent spaarkorting op individuele tickets (toegekend aan de kassa). Kinderen jonger dan 12 jaar betalen niks.

 

 

 

Een beetje fun na de inspanning?

Wat denk je van…

*Super samen spelen in binnenspeeltuin SpeelPUNT?

*Zalig zwemmen in de subtropische zwemparadijzen Lago?

*Op ontdekking (of griezeltocht, afhankelijk van de persoon) in het Serpentarium in Blankenberge?

*Lekker wegzakken in het pluche van de cinema?

* Op (visueel) avontuur in de Grotten van Han?

 

Meer gezellig uitjes kennen? Volg onze laatste updates via Facebook en Twitter of schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Als lid van de Gezinsbond geniet je van kortingen en voordelen. Kortingen op aankopen, uitstapjes, energie en telefonie en op activiteiten in jouw buurt. Check hier al onze ledenvoordelen en word één van ons.
Gepubliceerd op: 27/03/2019, laatste update op: 01/07/2019

Tags: , , , ,