Op Nationale Pyjamadag kunnen alle leerlingen uit basis- en secundair onderwijs in pyjama naar school. Waarom je dat zou doen? Je steunt er een goed doel mee.

Organisatie Bednet zit achter het idee. Bednet geeft zieke kleuters en schoolkinderen de kans om vanuit hun ziekbed toch de lessen (deels) te volgen. Zo hebben chronisch en langdurig zieke kinderen toch contact met hun klasgenootjes en gaat een heel normaal onderdeel van hun leven toch door.

Inschrijvingen

In 2016 werd de pyjamadag al eens georganiseerd en toen deden 770 scholen mee. De ambitie is om dat dit jaar te overtreffen. “De inschrijvingen stromen binnen. De teller staat momenteel al op 460. We moedigen scholen aan om deel te nemen, niet alleen uit solidariteit met zieke kinderen en jongeren maar ook om Bednet bekend te maken, zodat wij nog meer kinderen kunnen helpen”.

Deelnemende klassen en scholen worden uitgenodigd een klasfoto te nemen en die met de hashtag #pyjamadag te delen op sociale media. Uit foto’s van vorig jaar blijkt dat er heel wat creatieve klassen zijn! Natuurlijk valt er ook iets te winnen: poppentheater voor de kleuters, cinematickets, een fotoshoot of knuffels en een boekenpakket voor de hele klas.

De Bednet Poes

Tof, maar het mag wat meer zijn? Dan kan je ook ‘Bednet Poezen’ verkopen op school. De Poes staat symbool voor het zieke kindje in een Bednet-klas. Met je aankoop steun je de werking van de organisatie.

Elk ziek kind krijgt van Bednet zo’n poes. Die neemt de plaats van het kind in in de klas, zo is het toch ‘aanwezig’.

Het is nog niet te laat om de leerkrachten of directie van de school van je (klein)kind aan te porren!

Meer volgen kan via Facebook.
Lid worden van De Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 03/03/2017, laatste update op: 11/06/2020

Tags: , , , , , ,