Nog nooit in Herentals geweest? Dan zijn de zomerzoektochten van Gezinssport Vlaanderen de ideale gelegenheid om kennis te maken. Als je dan onderweg nog eens leuke weetjes opsnuift en vragen kan oplossen waarmee je een toffe prijs kan winnen, dan hoef je niet te aarzelen. En ja, daar kunnen ook (klein)kinderen heel wat beleven.

Zomerzoektochten in Herentals

Wij geven je alvast 5 redenen om aan te tonen dat deze uitstap met het gezin echt wel de moeite waard is:

1. Invulboekje met Superhelden

Speciaal voor de kinderen is er een interactieve kinderzoektocht met als thema ‘Superhelden’.

‘Sluwe Schurk Schelle dreigt ermee de Lakenhal van Herentals op te blazen. Hij heeft op verschillende plaatsen in de stad dynamiet verstopt. Sluit je aan bij ons Heldenteam en versla Schurk Schelle!’

Laat jouw kinderen zich uitleven als superheld in onze interactieve zoektocht op kindermaat dat hetzelfde parcours volgt als de wandelzoektocht. Met leuke vraagjes, foto’s, doe-opdrachten en zoveel meer.

LEES OOK > Wout en zijn kroost testen de kinderzoektocht voor jou uit

2. De kinderzoektocht is gratis

… bij aankoop van een zoektochtenpakket (10 euro voor leden van de Gezinsbond, 15 euro voor niet-leden). De wandelzoektocht en de kinderzoektocht lopen parallel en kunnen perfect gecombineerd worden. Dubbel plezier!

De zomerzoektochten in Herentals: wandelen, fietsen, speuren en winnen

3. De afstand is kindvriendelijk

De wandeltocht is zo’n 5 kilometer: doenbaar voor lagereschoolkinderen dus, zeker omdat er gestopt, gezocht en geschreven moet worden. En… onderweg kunnen ze allerlei leuke doe-opdrachtjes uitvoeren. Ideaal voor wat extra afleiding.

4. Extra korting bij Hidrodoe 

Combineer onze zoektochten met een bezoekje aan Hidrodoe, een interactief waterdoecentrum met meer dan 120 doe-opstellingen. Een leuke en leerrijke uitstap voor en met de (klein)kinderen! Geniet bovendien van 1 euro korting per persoon op de toegangsprijs op vertoon van de advertentie die je in het routeboekje vindt.

5. Fietsparadijs

Fan van de fiets? De fietszoektocht (30 km) voert je door de mooie Kempense bossen en langs pittoreske dorpjes.

LEES OOK > Voormalig topatlete Hanna Mariën: ‘Ik droom ervan ooit mijn eigen dochter te coachen’

Praktische informatie

Wat?

De zomerzoektochten ‘Herentals gezien? Herentals gevonden!’ zijn een uitgelezen kans om een stad en streek in eigen land beter te leren kennen. Tegelijk is het een manier om met het gezin in beweging te zijn.

Je hebt keuze uit vier zoektochtformules: wandelzoektocht (5 km), kinderzoektocht (5 km), gps-speurtocht (geocaching) en fietszoektocht (30 km). De kinderzoektocht is een aparte zoektocht, maar de kinderen volgen hetzelfde parcours als de andere deelnemers.

Wie?

Alle gezinnen, jong, oud, groot en klein! De kinderzoektocht is bedoeld voor (klein)kinderen van 6 tot 12 jaar.

Waar?

Je koopt het zoektochtenpakket aan bij de dienst Cultuur en Toerisme Herentals, Grote Markt 35, 2200 Herentals of Recreatiedomein Netepark, Vorselaarsebaan 56, 2200 Herentals (enkel op zo & ma).

Wanneer?

1 juli-30 september 2022

Kostprijs?

Leden van de Gezinsbond betalen 10 euro voor het pakket met de wandelzoektocht, de fietszoektocht en de geocaching. Niet-leden betalen 15 euro voor het zoektochtenpakket.

De kinderzoektocht is gratis bij aankoop van een pakket en ook Op Weg-leden, hoeven niets te betalen.

Winnen?

Wie meedoet aan de zomerzoektochten kan ook toffe prijzen winnen. Cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, slaapzakken van Sea to Summit, weekendarran­gementen, boeken en andere mooie naturaprijzen. Er wordt een apart prijzenpakket voorzien voor de kinderzoektocht (cadeaubonnen voor vakanties, kinderfietsen, gezelschapsspellen, naturaprijzen). Superprijs voor deelname aan zowel de wandel- en fietszoektocht en geocaching.

Meer info: gezinssportvlaanderen.be/zomerzoektochten

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 23/06/2022, laatste update op: 26/08/2022

Tags: ,