Leuke wegeltjes door velden, bos en heide,… We ontdekten ze vorig jaar allemaal en daar zat corona voor veel tussen. Misschien staat dat wandelen en op ontdekking gaan in de natuur nu op een laag pitje en kriebelt het toch om terug de natuur op te zoeken? De activiteitenwaaier die speciaal voor de Week van het Bos ontwikkeld is, helpt je terug op weg!

De Week van het Bos

De tweede week van oktober is traditioneel de Week van het Bos. Misschien kwam je er via de school van je kind al mee in contact?

Tijdens de Week van het Bos (maar ook erna natuurlijk) kan je je wandeling door bos en natuur pimpen tot een heuse ontdekkingstocht, waar uitdaging en plezier centraal staan. Hoe? Met de activiteitenwaaier ‘Het Bos In: op ontdekking met Alexander Von Humbold’.

LEES OOK > Niet te onderschatten: het effect van natuur op de mens

Alexander en de activiteitenwaaier

Doen: activiteitenwaaier tijdens de De Week van het Bos

Maar wie is die Alexander? Alexander von Humboldt (1769-1859) wordt wel eens de ‘uitvinder van de natuur’ genoemd. Hij was een echte avonturier en de bekendste wetenschapper van zijn tijd.

Maar het begon allemaal in zijn eigen tuin. Hij keek onder elke steen, rammelde met elke tak, kauwde op elk grassprietje en rook aan elke bloem. Hij onderzocht werkelijk alles! Heb jij ook zo’n kind in huis? Dan is de activiteitenwaaier echt iets voor jullie.

Het boekje daagt je uit om net als deze beroemde wetenschapper en avonturier op ontdekking te gaan in jouw lievelingsbos. In de categorie planten vind je plant-aardige opdrachten: bomen bestuderen, je humeur meten met een bladerbarometer, takken omtoveren tot een mikado…

In de categorie dieren ontdek je wie de beste zang-, sprong- en stinkkunsten in huis heeft. Daarnaast ontdek je dat zwammen vooral onder de grond leven en dat gesteenten en mineralen voedingsstoffen bevatten die planten en dieren nodig hebben.

Wil je graag een preview van het boekje? Dat kan je hier bekijken.

Het bos intrekken is goed voor iedereen!

Misschien is je kind nog te klein om met Alexander Von Humboldt op stap te gaan? Niet getreurd, voor hen is er de Wicki-waanzinnige radioshow, met onder andere Myriam Muis, Bo de Specht, Martha Marter en uiteraard: Wickedi Wolf!

Stem af op zwamfm.be en beluister de afleveringen tijdens de boswandeling. Een topper voor kleuters, maar de mopjes zullen ook door de iets oudere kinderen gesmaakt worden.

LEES OOK > 7 tips om te wandelen met je kleuter

De Week van het Bos (10-17 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos in samenwerking met Bos+. Meer info: weekvanhetbos.be

Volg de Gezinsbond ook op FacebookTwitter en Instagram om op de hoogte te blijven van nieuwtjes en activiteiten. Lid worden van de Gezinsbond kan hier.

Gepubliceerd op: 07/10/2021, laatste update op: 03/08/2022

Tags: